Natjecanje

Veležovi plivači iz Sarajeva donijeli 14 medalja

U Mostar se PK Velež iz Sarajeva vratio s 14 odličja, od čega je jedna zlatna, četiri srebrne i devet je brončanih.
Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2024. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivački klub "Velež" proteklog vikenda sudjelovao je na natjecanju u Sarajevu na kojem su ostvarili zapažen rezultat i osvojili 14 medalja.

Naime, PK ''Bosna'' iz Sarajeva je organizirao 21. po redu međunarodni plivački miting  pod nazivom ''Sarajevu s ljubavlju 2024''  na kojem je nastupilo 399 natjecatelja iz 28 klubova iz Crne Gore, Nizozemske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

PK ''Velež'' je predstavljalo 14 plivača: Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Arman Periz, Sergej Đurić, Danis Kadrić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Nejra Crnalić, Nejra Bešo, Ema Penava, Amila Crnalić i Merjem Tucaković.

U Mostar su se vratili s 14 odličja, od čega je jedna zlatna, četiri su srebrne i devet brončanih.

Odličan nastup imao je Adnan Žmiro (2006.) koji je osvojio šest medalja.

U disciplini 100 metara delfin bio je najbrži te je u svojoj kategoriji osvojio zlatnu medalju, a u apsolutnoj srebrnu. U disciplini 50 metara prsno je osvojio dvije srebrne medalje, jednu u svojoj i drugu u apsolutnoj kategoriji. U discplinama 50 metara delfin i 50 metara leđno je osvojio dvije brončane medalje.

Danis Alikalfić (2006.) je također osvojio šest medalja. U disciplini 200 metara u leđno u A kategoriji je osvojio srebrnu medalju, a pet brončanih je osvojio na 200 metara mješovito, 400 metara mješovio (A kategorija i apsolutna kategorija, dvije medalje), 100 metara leđno i 200 metara leđno (apsolutna kategoriji).

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila brončanu medalju u disciplini 100 metara delfin.

Fatih Boškailo (2011.) je osvojio brončanu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Svi ostali plivači su popravili svoja najbolje vremena i ovjerili dobru formu, a nakon kratke pauze ekipa se vraća trenažnom procesu u punom kapacitetu.

Kopirati
Drag cursor here to close