Za kraj sezone

Velež se iz Trebinja vratio s 20 osvojenih medalja

''U veoma teškoj konkurenciji naši plivači su osvojili 20 medalja, od čega je pet zlatnih, četiri su srebrne i 11 je brončanih, a u ekipnom plasmanu PK Velež je zauzeo 12. mjesto'', navode iz kluba.
Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2022. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda Trebinju se održao 17. po redu Međunarodni plivački miting “Srđan i Maksim 2022” u veoma dobroj organizaciji Plivačkog kluba “Leotar”.

Na mitingu je nastupilo preko 400 takmičara iz čak 28 klubova iz Austrije, Crne Gore, Srbije, Rusije, Španjolske i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen s 15 plivača, a to su bili: Mia Ćorić, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Ali Salčin, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Džana Žmiro, Sergej Đurić, Mack Peco, Ajnur Talić, Danja Alikalfić, Ajna Talić i Ema Penava.

''U veoma teškoj konkurenciji naši plivači su osvojili 20 medalja, od čega je pet zlatnih, četiri su srebrne i 11 je brončanih, a u ekipnom plasmanu PK Velež je zauzeo 12. mjesto'', navode iz kluba.

Jako dobar nastup imao je Timam Ramić (2006) koji je osvojio četiri medalje – dvije zlatne te po jednu srebrnu i brončanu. Dva prva mjesta ostvario je u prsnim 50 i 100 metarskim disciplinama, drugi je bio na 200 metara mješovito dok je bronzanu medalju osvojio u štafetnoj trci (4×50 metara mješovito).

Danis Alikalfić (2006) je na ovom mitingu osvojio dvije zlatne i tri brončane medalje. Najbolji je bio u disciplinama 50 i 100 metara leđno dok je brončane medalje osvojio na 200 i 400 metara slobodnim stilom te u štafetnoj 4×50 metara mješovito trci.

Zlatnu i brončanu medalju osvojio je Nedim Žujo (2006). Nedim je do plasmana na prvo mjesto došao u disciplini 200 metara mješovito, a brončanu medalju je osvojio u štafetnoj trci.

Dvije srebrne i jednu brončanu medalju osvojila je sjajna Ajna Talić (2012). Do drugog mjesta doplivala je na 50 i 100 metara prsno, a treća je završila u disciplini 50 metara delfin.

Ena Maksumić (2006) je nastavila sa serijom veoma kvalitetnih rezultata te je na ovom mitingu osvojila srebrnu medalju u disciplini 100 metara prsno.

Četiri brončane medalje je rezime nastupa Adnana Žmire (2006). Adnan je nastupio u veoma teškoj konkurenciji i u disciplinama koje su bile veoma brojne, ali je uspio četiri puta doći do pobjedničkog postolja. Medalje je osvojio u disciplinama 50 metara slobodno, 50 i 100 metara delfin te u štafetnoj trci.

Nakon dužeg vremena izbivanja od natjecateljskog plivanja Džana Žmiro (2008) se snažno vratila otplivavši tri discipline, a na 50 metara prsno je ostvarila plasman na treće mjesto osvojivši brončanu medalju.

''Ostali plivači su postigli veoma dobre rezultate i pomjerili granice osobnih rekorda. Jedan dio Kluba je ovim mitingom spustio zavjesu na još jednu, izuzetno uspješnu, plivačku sezonu. Sada slijedi pauza, a upis u našu Školu plivanja je i dalje otvoren. Sve informacije možete naći na našoj web stranici te na profilima na društvenim mrežama Facebook i Instagram kao i putem telefona na broj +387 61 528 298'', navode iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close