Ukrajinac prejak za Britanca

Usyk ponovo bolji od Joshue

Obranio je Usyk WBA (Super), IBF, IBO i WBO titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Kolekciji je pridodao i The Ringov pojas koji je ostao upražnjen povlačenjem Tysona Furyja.
Sport / Ostali sportovi | 21. 08. 2022. u 01:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anthony Joshua nema lijeka za Oleksandra Usyka. Pripremao se Britanac, čekao svoju priliku, do neke 6-7 runde bio i bolji, ali je fenomenalno pripremljeni Ukrajinac na kraju slavio podijeljenom sudačkom odlukom (115-113,116-112,113-115).

Pokušao je Joshua, najviše udarati nisko, probao je uvezati seriju u stomak, čak je jednom pogodio Usyka ispod pojasa, ali to je bilo sve. Uglavnom je Usyk na najbolji način eskivirao udarce koji su išli u glavu. Joshua je bio odličan u devetoj rundi, tu je uspio povezati nekoliko dobrih udaraca, Usyk se uglavnom povlačio jer jer Britanac od početka zauzeo ring.

Međutim, stvari su počele mijenjati od desete runde. Kada je najviše trebalo, Usyk je bio najbolji. Posljednje tri runde. U kratkim i brzim serijama nije dozvolio Britancu da kontrira i uzvrati na bilo koji način. Pogodio je u desetoj rundi Usyk prednjim direktom, pa onda desnim krošeom koji je je sjajno funkcionirao posljednje dvije runde.

Bilo je vidljivo kako Joshua jednostavno ne može pratiti ritam Usyka. Dok su svi čekali proglašenje Usyka kao pobjednika i novu pobjedu jednoglasnom odlukom, uslijedilo je iznenađenje. Prva sudačka kartica otišla je u korist Joshue i pojavila se zabrinutost da bi Usyk mogao nezasluženo ostati bez pobjede.

Obranio je Usyk WBA (Super), IBF, IBO i WBO titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Kolekciji je pridodao i The Ringov pojas koji je ostao upražnjen povlačenjem Tysona Furyja. Nije nevažno spomenuti kako su obojica proglašenje pobjednika čekali ogrnuti zastavom Ukrajinom. Joshua je nakon proglašenja napustio ring, ali se kasnije vratio kako bi uzeo mikrofon kako bi uglavnom hvalio Ukrajinca.

Video: Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk 2 / Full Fight Highlights 2022 / Knockout
Kopirati
Drag cursor here to close