HIGHLANDER

Uskoro kreće nova avantura života na Blidinju

HIGHLANDER je prikladan za sve, ali nije lagan i potrebna je priprema!
Sport / Ostali sportovi | 24. 06. 2022. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sigurno ste već čuli za HIGHLANDER Blidinje i 100 km dugu avanturu koja vodi preko planinskih masiva Čvrsnice i Vrana i možda se baš u ovom trenutku premišljate da li se prijaviti ili ne.

Najbolji dio cijele priče je kada imaš sudionike koji se toliko oduševe događajem da odluče doći i sljedeće godine, a još i nesebično dijele svoje iskustvo i savjete kako se pripremiti za 5 dana boravka u netaknutoj prirodi navedenih bosanskohercegovačkih planina.

HIGHLANDER je prikladan za sve, ali nije lagan i potrebna je priprema!

To jako dobro znaju Džejlana i Amel, Sonder Couple, par koji skoro svaki vikend provodi na planinama i koji je prošle godine bio na HIGHLANDEREXPERIENCE avanturi, a ove godine su se odlučili za HIGHLANDER i kroz par praktičnih savjeta na svom blogu (fizička priprema, zahtjevnost rute, odjeća, oprema i hrana), svim budućim sudionicima žele olakšati što bolju pripremu za ovo nezaboravno iskustvo.

Sudionici su na stazi samoodrživi što znači da sve što trebaju za petodnevni boravak u prirodi nose na svojim leđima, u svojim ruksacima (poput šatora, vreće za spavanje, kuhala, prve pomoći…), dok organizator osigurava hranu, logistiku i podršku za vrijeme događaja, a sve je detaljno objašnjeno na službenoj stranici HIGHLANDER Blidinje.

Popis obavezne opreme je dugačak, ali nijedna stavka nije suvišna i pomno je birana kako bi boravak u prirodi bio što sigurniji.

Važno je napomenuti kako je zagađivanje okoliša na stazama, kontrolnim mjestima i planinarskim domovima strogo zabranjeno, a kažnjava se automatskim diskvalificiranjem.

Ukoliko sudionik prekrši to pravilo, bit će automatski diskvalificiran s HIGHLANDER ili HIGHLANDEREXPERIENCE formata i biti će mu zabranjeno daljnje prijavljivanje.

Da se to ne bi dogodilo, organizator svim sudionicima osigurava vreće za skupljanje otpada koje možete isprazniti na određenoj kontrolnoj točki, a organizator se dalje brine za sigurno zbrinjavanje istog.

I za kraj ponavljamo da je testiranje opreme prije događaja najvažnija stvar koju možete napraviti za sebe da bi vam iskustvo boravka u prirodi bilo fantastično, a ne loše.

Još stigneš osigurati svoje  mjesto na HIGHLANDERu od 20.- 24.7.2022. ili HIGHLANDEREXPERIENCE formatu od 23.7.-24.7.2022.

 

Kopirati
Drag cursor here to close