Preokret

US Open: Nakon što se razbudio, Čilić pobijedio Copila

Pobjednik US Opena iz 2014. godine loše je otvorio dvoboj i nakon nešto više od pola sata igre bio na rubu gubitka prve dionice. Naime, Copil je s dva 'breaka' došao do prednosti 5-1 i imao je 0-40
Sport / Ostali sportovi | 28. 08. 2018. u 22:49 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međugorac Marin Čilić plasirao se u 2. kolo posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni, US Opena, nakon što je preokrenuo dvoboj 1. kola protiv Rumunja Mariusa Copila (ATP - 82.), koji je pri vodstvu hrvatskog tenisača 7-5, 6-1, 1-1 predao meč.

Čilić će u 2. kolu igrati protiv poljskog kvalifikanta Huberta Hurkacza (ATP - 109.), koji je također došao do pobjede tako što mu je suparnik predao dvoboj. Talijanski tenisač Stefano Travaglia (ATP - 141.) predao je meč Hurkaczu u četvrtom setu pri vodstvu Poljaka 6-2, 2-6, 7-6 (6), 3-0.

Pobjednik US Opena iz 2014. godine loše je otvorio dvoboj i nakon nešto više od pola sata igre bio na rubu gubitka prve dionice. Naime, Copil je s dva 'breaka' došao do prednosti 5-1 i imao je 0-40, tri set-lopte na servis Čilića. No, tada je sedmi tenisač svijeta počeo bolje igrati, prestao je griješiti i uslijedio je potpuni preokret.

Čilić je spasio još dvije set-lopte na servisu u devetom gemu, kad je Copil propustio 15-40. Nizom od šest gemova prvi hravatski reket je za 54 minute osvojio prvi set, ali tu njegov niz nije stao. Osvojio je Čilić i prvih pet gemova drugog seta, u kojem se Copil počeo hvatati za bedreni mišić lijeve noge.

Ukazana mu je pomoć između drugog i trećeg seta, a po povratku iz svlačionice, nakon samo dva odigrana gema Rumunj se odlučio na predaju, javlja Hina.

'Igrao je jako dobro na početku, pritiskao me i nije se bilo lako izvući. No, u ovakvim teškim uvjetima moguće je da se dogodi ozljeda. Želim mu brz oporavak', izjavio je 7. nositelj US Opena neposredno po završetku meča u kojem je tek nakon što je došao na prag gubitka prvog seta počeo igrati dobro.

'Početak nije bio dobar, ali nakon toga je bilo bolje. Na kraju mogu reći da sam zadovoljan kako sam igrao', rekao je pobjednik US Opena iz 2014. godine koji je upravo na terenima u Flushing Meadowsu ostvario najveći uspjeh u karijeri.

Sljedeći protivnik, Poljak Hubert Hurkacz, imao priliku u Parizu osjetiti Čilićevu igru, a tada je Marin slavio u meču 2. kola Roland Garrosa u četiri seta (6-2, 6-2, 6-7, 7-5).

Kopirati
Drag cursor here to close