My Mission No Emission

Unusual Marathon: Kilometri čistog zadovoljstva, zagađenog zraka, ludog provoda, nezaboravnog iskustva

Četvrti Unusual Marathon bit će istinski spektakl sporta i nezaboravna zabava za sudionike.
Sport / Ostali sportovi | 22. 12. 2021. u 22:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti Unusual Marathon bit će istinski spektakl sporta i nezaboravna zabava za sudionike. Tog 16. siječnja predstojeće 2022. godine, trka će početi u 9:00 sati na atletskoj stazi SRC Safet Zajko, gdje će ujedno biti i cilj.

Druga polovica siječnja pravo je vrijeme da se započne sezona utrka u Sarajevu. Izaberite što vam više odgovara da istrčite po ekstremnim uvjetima koji tada vladaju u gradu, a to su snijeg, led, smog, magla i prosječna temperatura od oko -7 stupnjeva. Puni marathon, štafetni marathon ili Foggy Fun Run 10K? Svi zainteresirani se mogu do 06. siječnja 2022. godine prijaviti putem www.deckiuplavom.ba

Utrka ima start i cilj na atletskoj stazi u SRC Safet Zajko, vodi od Nedžarića, kroz Vilsonovo šetalište, Skenderiju, Bašćaršiju sve do Kozije ćuprije, gdje je okret, i nastavlja preko Stupa, Ilidže, Velike aleje, Vrela Bosne gdje je okret, natrag do cilja, kazali su iz Udruženja DEČKI U PLAVOM.

Između starta i cilja proteže se maratonska trasa duga 42.195 metara koja će se kretati duž cijelog Sarajeva. Riječ je o pretrčanim metrima čistog zadovoljstva, zagađenog zraka, ludog provoda, nezaboravnog iskustva koje će tjerati mnoge na novo druženje svake godine.

Bitno je napomenuti da se zbog ove utrke promet u Sarajevu neće zaustavljati, tako da neće doći do narušavanja komfora građana.

Ovo je samo jedan od načina da ukažemo na problem zagađenog zraka u Sarajevu i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Budući da smo u regiji prepoznati kao najozbiljniji organizator utrka u Bosni i Hercegovini, svoj dolazak najavio je veliki broj maratonaca kao iz Bosne i Hercegovine, iz regije, te iz Mađarske, Francuske, Švedske, najavili su iz Udruženja DEČKI U PLAVOM.

Generalni sponzor “Unusual Marathon Sarajevo” već četvrtu godinu zaredom je društveno odgovorna kompanija BH Telecom.

Kopirati
Drag cursor here to close