Napomena za sudionike

Ususret mostarskom polumaratonu - zdravlje i dobrobit na prvome mjestu

Napomena za sudionike - zdravlje i dobrobit na prvome mjestu
Sport / Ostali sportovi | 04. 09. 2020. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski polumaraton i „4k HT ERONET“ Humanitarna utrka u subotu će biti u centru gradskih, ali i regionalnih sportsko rekreativnih događanja zahvaljujući potpori nadležnih institucija koje su dale odobrenje za održavanje ove iznimno važne turističko-sportske manifestacije. 

Organizatori će osigurati da svi natjecatelji prođu obveznu trijažu i mjerenje tjelesne temperature, a na samom startu utrke natjecatelji će obavezno nositi zaštitne maske. Po ulasku u cilj utrke zabranjeno je bilo kakvo okupljanje natjecatelja i gledatelja.

''Sve epidemiološke smjernice i preporuke smo ispoštovali, sve organizirali sukladno zahtjevima Zavoda za javno zdravlje Federacije. Upravo smo zbog sigurnosti otkazali dječju, MONTE utrku, jer nije bilo moguće osigurati provedbu higijensko epidemioloških mjera. Važno je da i ovoga puta istaknemo da je trčanje individualni beskontaktni sport i odvija se na otvorenom te pruža mogućnost svim trkačima za držanjem propisane distance, što ga uz odgovorno ponašanje čini aktivnošću sa minimalno rizika, uz velike psihofizičke dobrobiti za zdravlje'', naglasili su iz Udruge Kinezis koja je pokretač Mostar polumaratona i organizira ju i ovoga puta, u novim uvjetima, ali uz maksimalne mjere opreza i sigurnosti.

Ovo će izdanje manifestacije zabilježiti sudjelovanje natjecatelja na Mostarskom polumaratonu i Humanitarnoj utrci u dužini od 4 kilometra. Start polumaratonske utrke je u 08:00h s mosta Vojno – Potoci, a natjecatelji  tijekom rute trče preko sedam gradskih mostova. Mostarski mostovi su i zaštitni znak ove utrke, dok je sami cilj ispred TC Mepas Mall.  Humanitarna utrka građana 4K startati će ispred TC Mepas Mall i to po čip elektronskom sistemu od 08:00 -08:30h kako bi se izbjeglo grupiranje većeg broja ljudi na jednom mjestu.

''Čestitke organizatorima koji su blagovremeno i uz poštivanje svih mjera koje je propisao Krizni stožer, omogućili da Mostar ipak trči. Život se nastavlja u izmijenjenom obliku, ali svi znamo da je za zdrav i uravnotežen život ključno pronaći balans tjelesnih aktivnosti i dobre, kvalitetne ishrane, pa mi u Podravki lako pronalazimo točke preklapanja s ovim događanjem. Kroz cijelo svoje djelovanje promičemo i odgovorno poslovanje čiji je bitan element sudjelovanje u rastu i razvoju zajednica u kojima naša kompanija posluje i obitava te stoga rado pružamo potporu događanjima važnim za širu društvenu zajednicu kao što je i ova'', kazala je direktorica Podravke BiH, Mila Zovko.

Organizatori utrke napominju da su na svaka četiri kilometra natjecateljima osigurali okrijepne stanice za osvježenje, te podsjećaju natjecatelje na pravila i smjernice koje se moraju poštivati.

 

NAPOMENE ZA NATJECATELJE

  • Prijevoz autobusima organiziran je s četiri lokacije u središtu grada, a to su: Španjolski trg, Trg Musala, Rondo i Autobusna stanica -Istok.
  • Na svakoj od navedenih lokacija autobusi će biti podjeljeni na mikrolokacije. Trkači izravno dolaze na ukrcaj, bez grupiranja.
  • Na svakoj od navedenih lokacija biti će po jedan djelatnik fizičkog osiguranja, predstavnici Crvenog križa i voditelj transportne stanice od strane organizatora.
  • Zadatak voditelja transportne stanice je da koordinira prisutne u suradnji sa zaštitrom te bude na raspolaganju djelatnicima Crvenog Križa u slučaju potrebe. Na autobusu su otvorena samo prva ulazna vrata. Sva ostala vrata su zatvorena. Ispred ulaznih vrata u autobus u koji se ukrcaju trkači nalaze se djelatnici Crvenog Križa i zaštitar.
  • Prije ulaska u autobus, svi natjecatelji će proći trijažni proces koji se sastoji od dezinfekcije ruku i mjerenja temperature. Trijažu će raditi volonteri Crvenog križa. Natjecatelji koji budu imali povišenu tjelesnu temperaturu (višu od 37C) neće moći ući u autobus i sudjelovati na utrci. Prema informacijama od prijevoznika, s obzirom na epidemiološke mjere, u autobuse staje po 35 ljudi.
  • Svi sudionici utrke dobiti će zaštitne maske koje će biti obavezne tijekom prijevoza autobusima na start, na samom startu utrke te prvih 200 metara, nakon čega će ih odložiti u predviđene koševe koji će biti postavljeni uz stazu.
  •  Start utrke neće biti zajednički nego intervalni, od 08:00h. Natjecatelji su dužni odmah po izlasku iz autobusa krenuti s trčanjem, a obavezno je nošenje maskica i pridržavanje distance.
  • Po ulasku u cilj utrke nije dozvoljeno zadržavanje i okupljanje sudionika u ciljnom prostoru.

Još jednom se pozivaju svi trkači na odgovorno ponašanje, kao i sugrađani na razumijevanje zbog prometnih ograničenja na samoj trasi utrke od 08:00-11:00h. Prikaz iste na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close