Za Europsko prvenstvo

U Širokom Brijegu započele pripreme Cheerleading reprezentacije BiH

Ovo je prvi put u povijesti da na Europskom prvenstvu sudjeluje reprezentacija Bosne i Hercegovine.
Sport / Ostali sportovi | 22. 05. 2023. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg će idućih šest vikenda biti domaćin pred juniorske i juniorske cheerleading reprezentacije Bosne i Hercegovine koja se sprema za svoj prvi povijesni izlazak na Europsko prvenstvo koje se krajem lipnja održava u Italiji.

Inače, u Nevesinju je početkom travnja održana audicija za reprezentaciju gdje su izabrani trenutno najbolji cheerleading sportaši u državi.

Ovo je prvi put u povijesti da na Europskom prvenstvu sudjeluje reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Izbornica reprezentacije je Nikolina Čolak, trenerica višestrukih i aktualnih prvaka Bosne i Hercegovine u cheerleadingu - Hrvatskog cheerleading kluba Široki.

''Danas je održano prvo okupljanje reprezentacije. Nakon uvodnog upoznavanja krenulo se sa radom. Zadovoljna sam samim početkom, naravno uvijek možemo bolje, ali i ovo je odlično. U reprezentacijama imamo sportašica i sportaša koji su puno iskusniji od drugih, raditi ćemo mnogo na tome da sve uklopimo kako treba i da predstavimo Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu na Europskom prvenstvu.

Pošto je nama ovo prvi izlazak na Europsko prvenstvo nismo toliko opterećeni rezultatom, idemo prezentirati cheerleading Bosne i Hercegovine kako najbolje znamo, bez pritiska, pa što bude. Nama je velik uspjeh što smo se okupili u ovako velikom broju, a savez radi jako puno na razvoju uskoro Olimpijskog sporta i želja nam je jednog dana sudjelovati na Olimpijadi'', rekla je izbornica reprezentacije Nikolina Čolak.

Kopirati
Drag cursor here to close