Odbrojavanje

U Rio stiže predsjedništvo OO BiH, slijedi dizanje zastave u olimpijskom selu

Sport / Ostali sportovi | 04. 08. 2016. u 09:40 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački olimpijci vrijedno treniraju i bruse formu pred nastupe na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a u pozadini se slažu posljednje kockice u organizaciji. 

Danas će tako u Rio doputovati i Predsjedništvo Olimpijskog odbora BiH, a nakon toga će uslijediti i podizanje zastave BiH u olimpjskom selu.

Vrijedno za istaknuti, na ovim Igrama bh. tim će prvi put na raspolaganju imati i svog fizioterapeuta Roberta Troianija koji je inače stalni član ekipe koja prati Amela Tuku.

“Uvijek dobro raspoloženi, nasmijani i ponosni što će predstavljati svoju državu na najvećem sportskom natjecanju, naši olimpijci obećavaju da će pružiti svoj maksimum te da će dostojno reprezentovati BiH na Igrama u Riu, saopćeno je iz Olimpijskog odbora BiH (OO BiH).

Bh. tenisači Damir Džumhur i Mirza Bašić danas će saznati svoje protivnike u 1. kolu olimpijskog turnira.

Svečanost otvaranja 31. ljetnih olimpijskih igara bit će obavljena u subotu u 01.00 sati po srednjeeuropskom vremenu na stadionu Maracana, a zastavu Bosne i Hercegovine će nositi najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Od ukupno 11 predstavnika na Igrama prve će već u subotu nastupiti streljačica Tatjana Đekanović i plivačica Amina Kajtaz.

Kopirati
Drag cursor here to close