Davis cup

U petak meč Džumhura i Millmana

Reprezentacija BiH trenutno je rangirana na 27. mjestu.
Sport / Ostali sportovi | 31. 01. 2019. u 10:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žrijeb susreta teniskih reprezentacija Australije i BiH, koji se igra u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Davis cupa, obavljen je u teniskom centru „Memorial Drive“ u Adelaideu.

Voljom žrijeba odlučeno je da će u petak, 1. veljače, prvi na teren izaći John Millman i Damir Džumhur, a nakon njih Alex DeMinaur i Mirza Bašić, priopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

''Drago mi je da Damir igra prvi meč, znajući da ima dobru statistiku protiv Millmana. Nadam se da će dobiti, što bi Mirzi omogućilo da u drugom meču igra agresivnije'', kazao je izbornik teniske reprezentacije BiH Amer Delić.

Dubl je na programu u subotu, 2. veljače, kada će se John Peers i Jordan Thompson suprotstaviti Mirzi Bašiću i Tomislavu Brkiću.

Prema novom formatu, Davis cup se igra dva umjesto tri dana, tako da je predviđeno da se i uzvratni singlovi igraju u subotu nakon dubl meča - Džumhur protiv DeMinaura, a Bašić protiv Millmana.

Prema trenutnom stanju na ekipnoj rangi listi 133 nacije koje se natječu u Davis cupu, Australija zauzima deveto mjesto. Zemlja s bogatom teniskom tradicijom i velikim brojem profesionalnih igrača i igračica ove godine bilježi jubilej – stotinu godina sudjelovanja u Davis Cupu. U tom razdoblju prvak je bila 28 puta, a posljednji put 2013.godine.

Izbornik Australije Lleyton Hewitt, nekadašnji svjetski reket broj jedan, rekorder je po sudjelovanju u ovom prvenstvu – za australski tim igrao je 43 meča tijekom 19 godina.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je rangirana na 27. mjestu, što je najbolji ekipni ranking u povijesti bh. tenisa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close