26. po redu

U Neumu se održava ekipno natjecanje Prve šahovske lige za seniore

Natjecanje je službeno otvorio Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke.
Sport / Ostali sportovi | 24. 08. 2021. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Neumu se održava 26. ekipno natjecanje Prve šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg Bosne, u hotelu Zenit, od 21.8. do 25.8.2021. godine.
Natjecatelji su u Neum stigli 21. kolovoza oko 13:00 h, a tehnička konferencija je održana u 14:30 h.

Glavni sponzor natjecanja je predsjednik HDZ-a Dragan Čović i HNS.

Svečano otvaranje Prve šahovske lige Herceg Bosne počelo je u 19:00 h, a na početku otvaranja svima prisutnima se obratio predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne, Željko Bogut, te je iskazao zahvalnost predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću na sponzoriranju natjecanja i podršci koju iskazuje Šahovskom savezu Herceg-Bosne.

Natjecanje je službeno otvorio Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, javlja Neum.ba.

U svom govoru je istaknuo kako svrha šaha nije napraviti što više poteza, nego ne napraviti niti jedan pogrešan. Srdačno je pozdravio sve prisutne organizatore, sudionike i goste natjecanja, te povlačenjem prve šahovske figure otvorio ovo natjecanje.

Ekipe igraju u sastavu od 6 seniora uz 4 rezerve. U ekipi mogu nastupiti dva stranca.

Predviđeno je da se igra 7 kola uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu igru uz bonifikaciju 30 sec. po potezu počevši od prvog).

Raspored kola i ostale pojedinosti regulirane su “Turnirskim pravilnikom” koji je usvojen na tehničkoj konferenciji.

Pojedinačni rezultati koje sudionici ostvare bit će obračunati i prijavljeni za rejting listu FIDE i za lokalnu listu Šahovskog saveza Herceg Bosne.

Na turniru ukupno sudjeluje 11 ekipa iz Bosne i Hercegovine.

Pobjednik Prve lige Šahovskog saveza Herceg Bosne dobiva pokal u trajno vlasništvo i igra Premijer ligu Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, a sve ekipe dobivaju diplomu.

Svečano proglašenje rezultata i zatvaranje natjecanja održat će se 25.8.2021., pola sata po završetku zadnjeg kola.Direktor natjecanja je gosp. Miro Marjanović koji se u svom govoru posebno zahvalio gosp. Draganu Čoviću na sponzoriranju i podršci šahovske igre.

Važan je ovo događaj i za Neum, koji je počašćen što je već godinama domaćin šahovskih turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close