Jubilej

U nedjelju start 10. Sarajevskog polumaratona

Sport / Ostali sportovi | 17. 09. 2016. u 08:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Start jubilarnog 10. Sarajevo Coca-Cola polumaratona, G-Drive štafetnog polumaratona i Novo Nordisk Fun Run utrke u nedjelju 18. rujna u 9 sati ispred BBI centra označit će gradonačelnik Sarajeva, Ivo Komšić.

Organizator, Udruženje Marathon Sarajevo, će uz prateće utrke “Nesquik Kid's Run“ i “Run with me“ na ulicama Sarajeva okupiti 2500 sudionika iz više od 30 zemalja te tako nastaviti uspješnu desetogodišnju tradiciju koja je dokaz da se uz kontinuiran i posvećen rad i u Bosni i Hercegovini može napraviti međunarodno atraktivan i društveno odgovoran projekat.

Kao i prethodnih godina utrka će se odvijati ulicama: Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline te u pravcu Marijin dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol i ulicama Hiseta, Obala Kulina bana; Bentbaša; Aleja ambasadora; do mosta Kozija ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj.

Na snazi će biti poseban režim prometa, a svi građani se mole da kao publika izađu i podrže sudionike i uživaju u zabavnom programu u zoni starta i cilja.

“Jako smo sretni što projekat iz godine u godinu raste. Za deseti jubilej ćemo imati apsolutni rekord sa 2500 natjecatelja i posebno sam ponosan, pored postojećih utrka, na G-Drive štafetni polumaraton kojeg sponzoriraju Gazprom benzinske stanice i koji se pokazuje kao veoma privlačna timska trka”, izjavio je direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović.

“Uz naše nove utrke koje su posebno namijenjene djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju, mislim da opravdavamo epitet najpozitivnije priče u gradu“, dodao je Mujanović te podsjetio da će i ovogodišnji polumaraton imati humanitarni karakter jer će se novac prikupljati za djecu koja žive u ekstremnom siromaštvu ili imaju značajnih zdravstvenih poteškoća.

Među sudionicima ovogodišnjeg polumaratona bit će i 100 polaznika i polaznica Škole trčanja Klix, čime Udruženje Marathon Sarajevo nastavlja svoju misiju promocije zdravog životnog stila.

Pobjednike i pobjednice polumaratona očekuju vrijedne nagrade, dok će svi učesnici i učesnice koji završe utrku dobiti medalje i poklone sponzora.

Kopirati
Drag cursor here to close