Oko 600 natjecatelja

U Mostaru održano državno prvenstvo u karateu

Na Državnom prvenstvu je nastupilo oko 600 najboljih natjecatelja u katama i borbama iz BiH u ovome uzrastu.
Sport / Ostali sportovi | 02. 10. 2017. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u subotu u sportskoj dvorani u krugu Univerziteta Džemal Bijedić održano državno prvenstvo u karateu za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora (U 21) u organizaciji Karate saveza BiH i u tehničkoj organizaciji Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara.

Na Državnom prvenstvu je nastupilo oko 600 najboljih natjecatelja u katama i borbama iz BiH u ovome uzrastu.

''Ekipa Sveučilišnog karate kluba Neretva uvjerljivo je bila najbolja s osvojenih 6 zlatnih, 5 srebrenih i 2 brončana odličja s dvostruko više osvojenih bodova od drugoplasirane ekipe'', navode u priopćenju.

Zlatna odličja osvojili su: Stela Brkić juniorke - 53 kg, Katarina Sušac U21 - 50 kg , Ajla Mahmutović U 21 - 55 kg, Ivana Galić U 21 - 61 kg, Veselko Brkić U 21 -75 kg, te Marin Brkić U21 -84 kg.

Srebrena odličja osvojili su; Marko Lasić u konkurenciji kadeti -70kg kao i u konkurenciji juniori -68 kg, Aldin Mahmutović U21 - 84 kg, s porazom od klupskog kolege Marina Brkića, Anđela Soldo U21 -50 kg, s porazom od klupske kolegice Sušac, te Matea Noah Medić +68 kg.

Brončana odličja osvojili su Iris Ćorić u kategoriji juniorke - 48 kg i  Nikolina Dujmović +59 kg.

Šef stručnog stožera Miroslav Klepić koji je i pripremao i vodio natjecatelje prezadovoljan je rezultatima ali u svom tradicionalnom sportskom duhu žali za onima sto nisu osvojili odličja, a uvjeren je da su dobri te za odličjima za koja je vjerovao da će biti sjajnija nego što jesu, stoji u priopćenju.

Natjecanje je bilo i izbornog karaktera za reprezentaciju BiH i uvertira je za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora krajem listopada održava u Španjolskoj (Tenerife). 

Zbog izuzetno visokih troškova oko 3.600 KM po natjecatelju, a koje moraju osigurati klubovi i uplatiti Savezu iz kluba ističu da ne mogu osigurati sredstva za sve svoje reprezentativce te da je upitan nastup na svjetskom prvenstvu, bez obzira što su uvjerljivo najbolji u državi, te se nadaju razumijevanju institucija i sponzora.

Uprava kluba zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovo natjecanje održi, a posebno članovima kluba i njihovim roditeljima, te sportskom savezu grada Mostara koji je ustupio dvoranu za natjecanje, te Ekonomskom fakultetu koji je ustupio Amfiteatar za sudački i trenerski seminar koji su održani dan ranije, priopćeno je iz KK Neretva.

Kopirati
Drag cursor here to close