Šah

U Konjicu se igra jedan od najjačih turnira u BiH

Intoniranjem himne BiH u Konjicu je danas svečano otvoren 12. međunarodni šahovski turnir „Konjic Open 2023“
Sport / Ostali sportovi | 01. 03. 2023. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u Konjicu je danas, 01. ožujka 2023. godine svečano otvoren 12. međunarodni šahovski turnir „Konjic Open 2023“ povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobađanje grada Konjica od fašizma. 

Na otvaranju turnira, svim sudionicima se obratio direktor turnira dr. Sulejman Mulić, koji je svima poželio ugodan boravak u gradu na Neretvi, te puno uspjeha u narednim danima.

Na ovogodišnjem turniru koji se realizira u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu u vremenskom periodu od 01. do 05. ožujka 2023. godine, sudjeluje preko 70 igrača iz devet šahovskih federacija – Albanije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji turnir je jedan od najjačih u BiH, a glavni favorit je prošlogodišnji šampion velemajstor Emir Dizdarević iz Sarajeva.

Organizator će podijeliti 10 redovnih i 18 specijalnih nagrada na turniru. Turnir se igra pod pokroviteljstvom Grada Konjica na čelu sa gradonačelnikom Osmanom Čatićem.

U sklopu turnira, 05. ožujka 2023. godine odigrat će se i 12. Međunarodni blitz turnir “Sjećanje na majstora Adija Kosovca”. 

Kopirati
Drag cursor here to close