16 klubova i 300 natjecatelja

U Arena Sport Centru održano I. kolo karate lige Regije Hercegovina u 2024.

Tijekom godine Karate savez Hercegovina Mostar organizira 6 kola karate lige Regije Hercegovina , gdje nastupaju natjecatelji u uzrasnim kategorijama od 8 do 21 godine.
Sport / Ostali sportovi | 12. 02. 2024. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Karate saveza Hercegovina Mostar, u Areni Sport Centru, održano je I. kolo karate lige Regije Hercegovina u 2024. godini. Ovo natjecanje je okupilo 16 klubova s ukupno 300 natjecatelja. Karate savez Hercegovina Mostar redovito organizira susrete koji privlače oko 20 karate klubova, te imaju za cilj unaprjeđenje i promociju karate sporta u Hercegovini.

''Na pitanje zašto se baviti karateom i kada je nabolje početi, mogu se napisati dugački odgovori, ali jedno je sigurno, sport je zdravlje i prema tome cilju treba težiti. '', kazao je delegat Ivan Soldo ispred organizatora turnira.

Karate se pokazao kao izvrstan sport za djecu koji pomaže u razvoju tjelesne kondicije i motoričkih sposobnosti, te razvoja emocionalne i socijalne vještine. Uz ostalo, istraživanja pokazuju da djeca koja treniraju karate imaju priliku poboljšati svoje tjelesne sposobnosti, razviti samodisciplinu i samopouzdanje te naučiti važne vještine kao što su rješavanje sukoba i poštovane drugih, istaknuli su organizatori.

"Težimo zdravlju, promoviramo sportske navike te podržavamo ovakve sportske susrete – to je naš cilj u Areni Sport Centru. Stoga smo iznimno zadovoljni što smo i ovaj put prepoznati kao mjesto gdje se ovakvi sportski susreti sve češće održavaju, pružajući priliku mladim i talentiranim pojedincima da pokažu svoj potencijal", kazao je Marko Čavka, voditelj Arena Sport Centra.

Najuspješniji klubovi I. kola karate lige Regije Hercegovina su:

1. KK ''Široki Brijeg'' Široki Brijeg

2. KK ''Dachi'' Mostar

3. KK ''Široki'' Široki Brijeg

Tijekom godine Karate savez Hercegovina Mostar organizira 6 kola karate lige Regije Hercegovina , gdje nastupaju natjecatelji u uzrasnim kategorijama od 8 do 21 godine. Tijekom godine 6 gradova u Hercegovini ugosti po jedno kolo lige.

Kopirati
Drag cursor here to close