posebna čast

Tuka: Zastava motivira, idem po medalju!

Sport / Ostali sportovi | 03. 08. 2016. u 15:28 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka u petak će na stadionu Maracana nositi zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja 31. ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

“Posebna je čast nositi zastavu svoje države i zadovoljstvo mi je da od svih vrhunskih sportaša, koji imaju zavidne rezultate, upravo ja nosim zastavu na otvoranju”, izjavio je Tuka.

“Preponosan sam i ovo je samo motiv više da se dokažem i opravdam povjerenje. Ja sam svjestan da svi očekuju dobar plasman, a i ja želim ostvariti što bolji rezultat. Želim olimpijsku medalju i dat ću sve od sebe da je i osvojim”, dodao je. 

Dvadesetpetogodišnji atletičar iz Kaknja ostvario je sjajne rezultate u utrkama na 800 m. Najveći uspjeh došao je prošle godine kada je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio osvojio brončanu medalju, dok je sezonu završio sa najboljim rezultatom na svijetu u toj disiciplini (1:42,51).

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Amsterdamu osvojio je četvrto mjesto.

Bosnu i Hercegovinu će u Rio de Jaaneiru predstavljati najbrojnija delegacija od neovisnosti, sa 11 sportaša.

Pored Tuke u atletici će još nastupiti Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucia Kimani, te Damir Džumhur, Mirza Bašić (tenis), Larisa Cerić (judo), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo (plivanje).

Uz njihove trenere, članove predsjedništva Olimpijskog odbora BiH te šefa misije i zamjenika šefa misije, bh. delegacija će u Rio de Janieru brojati ukupno 27 osoba.

Od naših predstavnika prve će već u subotu nastupiti streljačica Tatjana Đekanović i plivačica Amina Kajtaz.

Kopirati
Drag cursor here to close