Europsko prvenstvo u dvorani

Tuka, Mujezinović i Pezer danas nastupaju u kvalifikacijama

U kvalifikacijama na 800 metara, u kojima europski rekord drži Danac Wilson Kipketer s 1:42.67, prolaz u polufinale osigurat će po dvojica prvoplasiranih iz pet kvalifikacijskih utrka te još dvojica atletičara po vremenu.
Sport / Ostali sportovi | 02. 03. 2023. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je u jednom trenutku bilo pod upitnikom održavanje Europskog dvoranskog prvenstva u Istanbulu, ovaj grad će ipak ugostiti najbolje europske atletičare i atletičarke u dvorani. Već prvog dana svoje će nastupe ostvariti Amel Tuka, Abedin Mujezinović i Mesud Pezer.

Tuka i Mujezinović nastupaju u kvalifikacijama na 800 metara. Mujezinović će trčati u skupini sa Švicarcem Oesterom, Nizozemcem Buigelom, tu su još Česi Šnejdr, Španjolac Ben te Catalin Tecuceanu koji trči pod zastavom Italije. Mujezinovićev osobni rekord u dvorani je 1:48.32 dok je njegov najbolji ovosezonski rezultat 1:49.26, pa će teško u polufinale.

Tuka, koji je ove sezone u dvorani trčao najbrže 1:46.89, a u karijeri prije dvije godine 1:45.95  je na 16. mjestu europske rejting liste, trčat će u 17.21 sati. Njemu će rivali za direktan plasman u polufinale biti Rumun Gabriel Cristian Voicu, Belgijanac Aurele Vandeputte, Mađar Balazs Vindics, Britanac Guy Laermonth, te Španjolac Javier Miron. Upravo je gledajući vremena ove sezone, Tuka će za polufinale boriti protiv Laermontha i Mirona.

Britanac je ove sezone trčao 1:46.36, Španjolac je bio još brži 1:45.98. U kvalifikacijama na 800 metara, u kojima europski rekord drži Danac Wilson Kipketer s 1:42.67, prolaz u polufinale osigurat će po dvojica prvoplasiranih iz pet kvalifikacijskih utrka te još dvojica atletičara po vremenu.

Kada su u pitanju kvalifikacije u bacanju kugle, Mesud Pezer je ove sezone ostvario najbolji rezultat 20.91, ali će za ulazak u finale morati baciti kuglu preko 21 metra. Norma je 21.20. Gledajući rezultate ostalih takmičara u ovom trenutku imamo njih osam koji su bacali ove godine kuglu preko 21 metra. U tom društvu je i Filip Mihaljević se hicem 21.42. Amir Sinančević iz Srbije je tu na granici s 21.19. Pezer rezultat iz Beograda 20.91 je deseti rezultat sezone u dvorani.

Kopirati
Drag cursor here to close