Dva tie breaka i vrhunski tenis

Tsitsipas dobio Medvedeva i ostao u igri za polufinale

"Ovo je velika pobjeda, izuzetno sam ponosan na način na koji sam je ostvario, kako sam razmišljao u završnici", naglasio je Tsitsipas.
Sport / Ostali sportovi | 17. 11. 2022. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je to još jedan sjajan meč. Još jedan koji je na kraju odlučen u tie breaku trećeg seta. Stefanos Tsitsipas je dobio Daniila Medvedeva 6-3, 6-7 (11), 7-6 (1), pa će za plasman u polufinale igrati protiv Andreya Rublova. Za sva sata i 24 minute koliko je trajao meč, Medvedev je uspio napraviti jedan break, Tsitsipas dva. Jedan break je bio onaj Grka u prvom setu. U drugom break prilika opće nije bilo.

Onda je došao tie break u kojem je prvo Rus poveo 4-1. Nakon što je Medvedev izjednačio na 5-5, postalo je jasno kako ulazimo u završnicu seta u kojem će svaka naredni poen imati težinu set ili meč lopte. Medvedev je spašavao, jednu, drugu, treću prije nego što će uzeti set. Na 12-11 je iskoristio četvrtu set loptu. Kad je Medvedev poveo 5-3 u trećem setu, činilo se kako Tsitsipasu meč bježi iz ruke, ali ne.

Novi povratak, sada Grka i opet tie break. U tie breaku se Medvedev raspao. Krenuo je nešto gestikulirati, možda tražiti pomoć svog trenera, uglavnom, nešto smo navikli od Rusa. Na kraju je uzeo jedan poen, spakovao stvari i otišao. Ima još jedan meč ali je ostao bez polufinala.

"Ovo je velika pobjeda, izuzetno sam ponosan na način na koji sam je ostvario, kako sam razmišljao u završnici. Nekako sam imao osjećaj da meč nikada neće završiti. Kada je došao u situaciju da servira u devetom gemu za pobjedu, razmišljao sam nekako od poena do poena. Samo da je dobiti prvi naredni. Uspio sam se vratiti i pronašao način da završim meč na najbolji način", istakao je nakon meča Tsitsipas.

Kopirati
Drag cursor here to close