Hoće - neće

Trakavica se nastavlja

"Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića", kazao je premijer Scott Morrison.
Sport / Ostali sportovi | 05. 01. 2022. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đoković igra Australian Open, Đoković ne igra Australian Open. Ni oni stariji ljubitelji tenisa se ne mogu sjetiti vjerojatno kada smo imali jednu ovakvu trakavicu oko nastupa jednog tenisača na jednom od najvećih turnira. Dan ranije se pojavila informacija kako Novak ima posebnu dozvolu da može igrati u Melbourneu iako nije cijepljen.

Mediji u Srbiji su pisali o tome kako je Đoković liječničko izuzeće dobio zbog celijakije.

"Ta bolest mu je umalo uništila karijeru. Riječ je o bolesti u kojoj je tijelo intolerantno na gluten, koji se nalazi u brašnu i proizvodima u kojima se ono koristi, a što je Novak, srećom, na vrijeme otkrio, promijenio prehranu i postao najbolji tenisač današnjice, a vjerojatno i svih vremena. Novak je uspio dokazati da mu problem s celijakijom može izazvati ozbiljne komplikacije ako bude cijepljen bilo kojim cjepivom protiv Covida-19. Te tvrdnje je čak potkrijepio potvrdom znanstvenika s Cambridgea u kojoj stoji da bi mu cjepivo moglo štetiti" objasnili su pojedini mediji.

Dan poslije se oglasio Scott Morrison australski premijer koji tvrdi kako prvi tenisač svijeta Novak Đoković mora dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili od nastupa nema ništa.

"Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića", kazao je premijer Scott Morrison.

On je to izjavio nakon što se je sastao sa predstavnicima australskih država s kojima je raspravljao o rekordnim brojevima zaraženih covidom-19.Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australian Openu.

Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

Direktor Teniskog saveza Australije Craig Tiley kazao je da je proces dobivanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni eksperti, te da su svi zahtjevi za izuzeće morali ispuniti uvjete koja je postavila Australska savjetodavna skupina za imunizaciju.

Australska ministrica Karen Andrews se također oglasila povodom ovog "slučaja":

"Od 15. prosinca 2021. godine samo cijepljeni vlasnici viza mogu da putuju u Australiju bez da traže izuzeće i mogu da uđu na naše teritorije bez karantena. Ako doputuje osoba koja nije cijepljena ista mora da pokaže dokaz da ne može da to napravi iz medicinskih razloga kako bi dobila isti status kao i cijepljena. Australske pogranične snage će nastaviti da osigurava da svi koji dođu na granicu budu u skladu sa striktnim zahtjevima za ulazak u zemlju", dodala je Andrews.

Kopirati
Drag cursor here to close