Dilano van ’t Hoff

Tragedija na stazi Spa, poginuo mladi Nizozemac

Dilano van ’t Hoff je bio član ekipe MP Motorsport iz Nizozemske, prije ulaska u Regionalno europsko Alpine prvenstvo nastupao je u Formuli 4 - UAE prvenstvo, te Španjolskoj F4 koju je osvojio 2021. godine.
Sport / Ostali sportovi | 01. 07. 2023. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova tragedija u svijetu automobilizma. Atraktivna ali i uvijek opasna staza Spa-Francorchamps je uzela opet svoj danak.

Mladi 18 - godišnji Nizozemac Dilano van ’t Hoff poginuo je danas na utrci Regionalnog europskog Alpinea prvenstva. Vozač MP Motorsporta izgubio je kontrolu nad vozilom prije nego se u njega zabio drugi vozač.

Informacija je potvrđena dva i pol sata nakon što se dogodila tragedija na drugoj utrci koja prekinuta crvenom zastavom krug prije kraja. Na stazi Spa kiša je uobičajna pojava, nekada
je bude u ogromnim količinama što je bio slučaj danas, pa je u pojedinim trenucima bilo jako ocijeniti što se uopće događa na stazi. Prema posljednjim informacijama Tim Tramnitz je izazvao safety car, a u gužvi koja se dešavala iza njegovih leđa.

Video: Trenutak nesreće 

Dilano van ’t Hoff je bio član ekipe MP Motorsport iz Nizozemske, prije ulaska u Regionalno europsko Alpine prvenstvo nastupao je u Formuli 4 - UAE prvenstvo, te Španjolskoj F4 koju je osvojio 2021. godine.

Odavanja počasti mladom vozaču već su počela pristizati, a šef F1 Stefano Domenicali napisao je:

"Tako smo tužni što smo saznali da je Dilano van ‘t Hoff danas preminuo u Spa-Francorchampsu. Dilano je umro u potrazi za ostvarenjem svojih snova...

Oglasili su se i aktivni vozači F1. Aktualni prvak i vozač Red Bulla Max Verstappen na Twitteru je objavio njegovu fotografiju uz opis:

"Izuzetno sam tužan što danas čujem vijesti o Dilanu.. Želim izraziti sućut Dilanovoj obitelji i voljenima. Počivaj u miru".

Isto je napravio i vozač Ferrarija Carlos Sainz.

"Strašne vijesti iz Belgije. Upravo smo saznali da je Dilano Van’t Hoff preminuo nakon velike nesreće u Formuli Regional.

Ovo je izuzetno tužan dan za cijelu obitelj motosporta i moje misli i sućut idu njegovoj obitelji i prijateljima. "RIP Dilano".

Kopirati
Drag cursor here to close