Biciklizam

Tour de France: U subotu odluka o pobjedniku

Sport / Ostali sportovi | 21. 07. 2017. u 16:54 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norveški biciklist Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) pobjednik je 19. etape Tour de Francea vožene od Embruna do Salon-de-Provencea u dužini od 222,5 kilometra, dok je Britanac Chris Froome (Sky) zadržao svoju prednost pred najbližim pratiteljima dvije etape prije završetka utrke.

U skupini vozača koja je pobjegla već na početku etape i u sličnom se sastavu održala do završnice, bio je i hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Katjuša Alpecin), ali u sprintu nije imao izgleda boriti se za etapnu pobjedu. Kišerlovski je na cilj stigao kao 17. sa zaostatkom 1:37 minuta za pobjednikom, dok je Kristijan Đurasek došao na cilj kao 96., u 'pelotonu' s vodećima u ukupnom redoslijedu, zaostavši 12:27 minuta, piše Hina.

Boasson Hagen je pobjedu osigurao na posljednjem kružnom toku, izabravši prolaz po desnoj strani, dok su gotovo svi ostali išli lijevom stranom. Norvežanin je izabrao kraći put i jurnuo prema cilju kao da je katapultiran, što više nitko od vozača iz bijega nije mogao pratiti.

Subota donosi još jedan pojedinačni kronometar ulicama Marseillea, dužine 22,5 kilometara, na kojem će pasti odluka o ovogodišnjem pobjedniku Tour de Francea.

Chris Froome ulazi s prednošću od 23 sekunde pred Romainom Bardetom (AG2R), što bi mu trebalo biti dovoljno za treći uzastopni, a ukupno četvrti trijumf na Tour de Franceu.

Kopirati
Drag cursor here to close