Potvrda

Thiem potvrdio, povlači se na kraju godine

Sve je za Thiema izgledalo dobro do polovine 2021. godine. Tada su stradali ligamenti u zglobu desne ruke.
Sport / Ostali sportovi | 10. 05. 2024. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijanac Dominic Thiem je najbolji primjer koliko ozljede mogu nekome uništiti karijeru. Karijeru vrhunskog tenisača, pobjednika Grand Slam turnira. Thiem je u karijeri osvojio 17. naslova, prije četiri godine je uzeo US Open savladavši u finalu Nijemca Alexandera Zvereva, što je njegov jedini Grand Slam naslov.

Uz dva finala na Roland Garrosu i jedno na Australian Openu, igrao je i dva finala ATP Mastersa u Londonu. Sve je za Thiema izgledalo dobro do polovine 2021. godine. Tada su stradali ligamenti u zglobu desne ruke i Austrijanac više nakon toga nikada nije bio onaj stari. Izgubio je ranking, povratak je bo sve teži. Borio se, ali više neće.

"Pozdrav svima, imam jednu jako važnu, jako tužnu, ali i jako lijepu poruku. Sezona 2023/24. bit će posljednji u mojoj karijeri. Završit ću karijeru na kraju ove sezone. Nekoliko je razloga za to. Prije svega, zglob mi nije dobro, nije kako bi trebao biti, kako bih ja želio. Drugi razlog je unutarnji osjećaj. Dugo sam razmišljao o tome, cijelom mom teniskom putu koji je bio nevjerojatan. Imao sam uspjeha i osvajao turnire o kojima nisam ni sanjao. Putovanje je bilo nevjerojatno. Bilo je uspona i padova, to je iskustvo na kojem sam zahvalan. No, zaključio sam da je odluka da završim karijeru na kraju sezone bila ispravna. Sretan sam zbog odluke koju sam donio i uzbuđen zbog onoga što dolazi“, rekao je Thiem.

Kopirati
Drag cursor here to close