Izbacio Nadala

Thiem: Ponosan sam na svoju defenzivnu igru

Kada je Thiem propustio jednu, pa drugu meč loptu i tie breaku četvrtog, mnogi su pomislili kako nema „onu stvar“ da zaključi, priču, da slomi Nadala.
Sport / Ostali sportovi | 29. 01. 2020. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaest puta su igrali do Australian Opena. Samo jednom na tvrdoj podlozi. I Thiem je uspio ostvariti četiri pobjede.

Dva puta na Rafinom terenu, u Madridu i Barceloni, te po jednom u Rimu i Buenos Airesu. Četiri puta na Nadalovoj podlozi.

Međutim ovo je ipak Grand Slam, a to je neka druga priča. Ona u kojoj je Thiem bio dva puta u finalu Roland Garrosa, jednom u četvrtfinalu US.Opena i samo je uhvatio set.

Kada je Thiem propustio jednu, pa drugu meč loptu i tie breaku četvrtog, mnogi su pomislili kako nema „onu stvar“ da zaključi, priču, da slomi Nadala.

Ipak su se prevarili, Thiem je prošao u polufinale.

''Ako želite eliminirati Nadala onda morate igrati perfektan tenis onda u vašoj igri mora sve da funkcionira idealno. Samim tim i defenziva. U pojedinim ključnim trenucima, recimo kod rezultata 6:6 u tie breaku četvrtog moja obrana je funkcionirala jako dobro. Bio je to sjajan pasing koji je neophodan da bi se pobijedili igrači poput Nadala. Uvijek sam nekako imao problema sa svojom defenzivnom igrom. Ponosan sam na to kako sam ostao u meču nakon prokockanog svog servisa kod 5:4. Taj gem sam izgubio nakon nekih glupih grešaka, a onda sam preživio 12. gem, kad je on poveo 6:5. To je ono na što sam ponosan, što sam prošao blagi pad u svojoj igri i nisam izgubio set. Prvi put sam u polufinalu Australian Opena, pa ćemo vidjeti. Ili ja ili Saša Zverev, jedan od nas dvojice mladih će biti tu u finalu ovog velikog turnira. On je moj veliki prijatelj'', naglasio je Thiem nakon velike pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close