U finalu

Thiem: Pokušat ću ponoviti London, tamo sam pobjedio Novaka

''Neću da razmišljam o tome, ipak Novak se ovdje osjeća jako ugodno, osvojio je sedam titula. Moram da imam dobar balans. Naravno i da mnogo riskiram i to na velikom broju udaraca, a istovremeno i ne previše. Tanka je linija''
Sport / Ostali sportovi | 31. 01. 2020. u 17:50 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na završnom Finalsu u Londonu, igrao je u finalu. Na prvom sljedećem velikom, ovogodišnjem Australian Openu je također u finalu. Prošle godine je igrao finale Roland Garrosa, godinu ranije također. Sada možemo reći kako je Thiem jedan od onih iz prošle generacije "nadolazećih" koji je napravio već jako puno. Naravno, titula na jednom Grand Slamu bi bila najbolja potvrda koliko je otišao naprijed u svojoj karijeri, međutim i ovako je Thiem to je sasvim izvjesno napravio pomak u svojoj karijeri. Malo Nicolas Massu, El Vampiro, malo Günter Bresnik, malo i Thomas Muster. Bio je Dominik čvrst kada je trebalo protiv Nadala, jednako tako i protiv Zvereva.

''Igrao sam protiv Nadala meč koji je trajao četiri sata i deset minuta, u krevetu sam bio tek oko pet ujutro, nije se bilo lako oporaviti. Početak meča je bio poprilično težak za mene. Onda je došao prekid meča zbog reflektora, slušao sam pjesmu koju volim Sweet Caroline, Neila Diamonda, imao sam osjećaj da sam doma na nekom skijalištu. Upravo tu pjesmu puštaju na skijalištima'', kroz osmjeh je pričao nakon mečaThiem.

''Ne mogu reći da nisam bio nervozan, dva tie breka, nemoguće je napraviti break protiv Saše koji odlično servira. U prvom setu sam samo gledao kako loptice lete. Prvi servis Zverev nije promašivao, a tada uopće nije zabavno'', pojasnio je Thiem kojeg u finalu čeka Novak Đoković.

''U Parizu sam u finalu igrao protiv Nadala koji je kralj Roland Garrosa, Đoković je kralj Australije, ima sedam titula, najviše u muškoj konkurenciji'', dodao je Austrijanac koji je dobio četiri od posljednjih pet okršaja s Novakom.

''Neću da razmišljam o tome, ipak Novak se ovdje osjeća jako ugodno, osvojio je sedam titula. Moram da imam dobar balans. Naravno i da mnogo riskiram i to na velikom broju udaraca, a istovremeno i ne previše. Tanka je linija. U posljednjem meču protiv njega pogađao sam liniju perfektno. Naravno gledat ću taj meč i pokušat ću da ga ponovim'', dodao je Thiem.

Kopirati
Drag cursor here to close