Vlašić

Teqvoly Winter Tour - još dvije planine do kraja snježnoj spektakla!

Humanitarni Teqvoly Winter Tour održan na Vlašiću, još dvije planine do kraja snježnoj spektakla!
Sport / Ostali sportovi | 08. 02. 2022. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda je održano četvrto kolo Mozzart Teqvoly Winter Toura na Vlašiću, na platou Hotela Blanca Resort & Spa.

Turnir je zabilježio rekordnu posjećenost gostiju Vlašića, kao i takmičarke i takmičare koji su došli u velikom broju kako bi podržali humanitarnu turneju na šest planina.  

Pobjednici turnira na Vlašiću su bili Amna Neimarlija i Mirza Mašić, kojem je ovo treća pobjeda od mogućih četiri na turneji. Neimarlija i Mašić su pobijedili Amara Vilogorca i Amnu Mušiju u najzanimljivijem finalu do sada s rezultatom 2:1 u setovima, nakon velikog preokreta i velikog broja fantastičnih poteza na obje strane.

''Drago nam je da su i natjecatelji prepoznali društvenu odgovornost te se pojavljuju u sve većem broju kako bi podržali ovu humanitarnu turneju. Do nedavno smo pokušavali ovaj sasvim novi sport približiti široj publici. Sada već dajemo ovoj ali i budućim turnejama natjecateljski karakter. Drago nam je da nas pojedine ekipe prate od početka turneje, čime su prepoznali naš doprinos sportu ali i društvenu odgovornost. Pored toga, naša kampanja ''Sačuvajmo naše planine'' bilježi veliki interes na svakoj planini te se nadamo da će ovo ostati dobar temelj za građenje većih uspjeha u budućnosti'', rekao je Adni Challenger, izvršni direktor ACAR Events.

Napominjemo, turneja je humanitarnog karaktera te sva sredstva od kotizacija idu u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženje Pomozi.ba.

Nastavak turneje je najavljen 12. veljače na Trebeviću, nakon čega se seli na Igman gdje će ujedno biti i finalni turnir ove zime, a prijave za humanitarnu Teqvoly turneju se mogu izvršiti putem službene Facebook stranice ACAR Events.

Kopirati
Drag cursor here to close