Tenis

Na Olimpijske igre na osnovu lista nakon Roland Garrosa 2021.

Plasman na ATP i WTA listi nakon ovogodišnjeg Roland Garrosa bio je kriterijum za plasman na Olimpijske igre 2020. godine.
Sport / Ostali sportovi | 09. 06. 2020. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniske liste koje izađu poslije Otvorenog prvenstva Francuske, poznatijeg kao Roland Garros, 2021. godine koristit će se za utvrđivanje tko je ostvario plasman na odgođene Ljetne olimpijske igre u Tokiju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Međunarodna teniska federacija (ITF) priopćila je u utorak da će njena pravila za olimpijsku normu biti ista kao i za prvobitno planirane igre u Tokiju, uz ispunjenje uvjeta da su tenisači ili tenisačite minimalno igrali u Fed kupu ili Davis kupu. Ostaje i pravo na žalbeni postupak za igrače koji ne ispunjavaju te standarde.

Plasman na ATP i WTA listi nakon ovogodišnjeg Roland Garrosa bio je kriterijum za plasman na Olimpijske igre 2020. godine. Međutim, zbog globalne pandemije koronavirusa, Olimpijske igre su pomjerene za godinu dana, Roland Garros sa lipnja na rujan ove godine.

Otvoreno prvenstvo Francuske sljedeće godine završava se 6. lipnja, pa će se WTA i ATP rang liste od 7. lipnja koristiti za određivanje tko se kvalifikovao na Olimpijske igre 2021. godine, koje bi se trebale održati od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close