UCI C2

Tanović druga na utrci u Srbiji

Najveća borba vodila se između Tanović i Popove koje su se tijekom čitave utrke izmjenjivale na vodećoj poziciji.
Sport / Ostali sportovi | 26. 08. 2019. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Lejla Tanović

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović osvojila je drugo mjesto na UCI C2 utrci u Srbiji i upisala novih 20 UCI bodova za svjetsku i olimpijsku ranking listu.

Pobjedu s prednošću od devet sekundi ispred bh. natjecateljice odnijela je Iryna Popova, trenutno 25. biciklistkinja svijeta te europska prvakinja i svjetska viceprvakinja u eliminator kategoriji, priopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Treće mjesto zauzela je reprezentativka Turske Esra Kurkcu. 

Najveća borba vodila se između Tanović i Popove koje su se tijekom čitave utrke izmjenjivale na vodećoj poziciji.

''Izuzetno sam sretna drugim mjestom na C2 utrci u Srbiji. Nisam bila sigurna kako ću se osjećati s obzirom da sam imala zahtjevne treninge tijekom čitavog tjedna u sklopu priprema za zadnje utrke sezone, međutim osjećala sam se veoma dobro. Irina i ja smo jedna drugoj stalno bile na točku, ali ona je ovaj put bila bolja za nekoliko sekundi'', rekla je Tanović.

Nakon niza dobrih rezultata, Tanović je i ovom utrkom pokazala da je u dobroj formi osvojivši svoju devetu UCI medalju u ovoj sezoni.

''Veoma smo zadovoljni kako se Lejla pokazala protiv favoritkinje Popove. Tijekom čitave utrke diktirala je tempo i napadala te zasigurno da je dala svoj maksimum. Lejla je u dobroj formi tijekom čitave sezone, što je izazovno s obzirom da nam je sezona startala u veljački, a do kraja nas očekuju još četiri utrke'', izjavio je izbornik reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Reprezentativka BiH nastavlja s pripremama za nadolazeće utrke, a sljedeća je već osmog rujna kada će nastupiti na UCI C2 utrci u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close