Dva puta zaredom

Tajna veza između Kanađanke Grenier i staze Podkoren

Grenier je iskoristila činjenicu kako je Kanadski trener Miniotti postavio drugu stazu i vrhunski je odradila drugu vožnju. Na kraju je imala vrijeme 1:50.51.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2024. u 15:38 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoji nekada tajna veza između Kanađanke Valérie Grenier i staze u Kranjskoj Gori. Grenier je do sada u karijeri ostvarila tek dvije pobjede u Svjetskom kupu, dvije na istoj stazi - Podkoren. Danas je Kanađanka odradila odličan posao prije svega u drugoj vožnji, s obzirom na to da je nakon prve držala četvrto mjesto.

Nakon prve vožnje Grenier je bila poprilično ljuta na sebe, s obzirom na greške koje je napravila iako treba uzeti u obzir činjenicu da su uvjeti tijekom današnje utrke veleslaloma bili teški, kiša je padala cijelo vrijeme. Kanađanka je kao četvrta kasnila za Petrom Vlhovom 35 stotinki, ispred su još bile Federica Brignone i Lara Gut Behrami. Brignone je bila jako blizu Slovakinji, samo dvije stotinke je kasnila, dok je Behrami bila sporija 35 stotinki.

Grenier je iskoristila činjenicu kako je Kanadski trener Miniotti postavio drugu stazu i vrhunski je odradila drugu vožnju. Na kraju je imala vrijeme 1:50.51. Gut-Behrami je došla na 37 stotinki zaostatka, Brignone na 51. Vlhova je totalno podbacila, završila je kao četvrta.

Definitivno sam nakon prve vožnje bila ljuta, željela sam ovu pobjedu, dala sam sve od sebe. Mislim da je ovo moja najdraža staza, stvarno mi odgovora. Ne znam zašto, jednostavno ima nešto u tome. Sviđa mi se ovdje", rekla je Grenier nakon utrke. Vodeća u ukupnom poretku Amerikanka Mikaela Shiffrin je danas bila deveta s 1,88 sporijim s vremenom od pobjednice. Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je 22. mjesto.

U poretku skijašica u veleslalomu prva je Brignone s 460 bodova, druga je Gut Behrami s 445 bodova, a treća Shiffrin s 349 bodova. Ljutić je na 11. mjestu sa 127 bodova. U ukupnom poretku vodeća je Shiffrin (929) druga je Brignone (697), a treća Vlhova (622).

Kopirati
Drag cursor here to close