Kyle Smaine

Svjetskog prvaka u snowbaordu zatrpala lavina

"Vidjeli smo kako se lava spušta prema nama. Čuli smo udarac i shvatili smo da se sprema kaos. Počeli smo trčati, ali snijeg nas je poklopio'', rekao je preživjeli skijaš.
Sport / Ostali sportovi | 31. 01. 2023. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski prvak u Halfpipeu iz 2015. godine slobodni skijaš Amerikanac Kyle Smaine, tragično je stradao na japanskoj planini Hakuba Norikura. Fotograf Grant Gunderson skijao je ranije tog dana sa Smaineom na istočnoj padini planine Hakuba, ali je preskočio posljednju vožnju slobodnog skijanja, koja uključuje neke akrobatske trikove za obilazak terena i spuštanje niz padine velikom brzinom.

Smaine i još jedan skijaš nastavili su skijati istom rutom kojom su bili ranije tokom dana, kasnije im se pridružio i treći skijaš i čini se da je moguće kako je on pokrenuo lavinu. Smaine je bio u društvu prijatelja, a u jednom trenutku zatekla ih je lavina koja je ubila spomenutog skijaša i njegova prijatelja, a ostala dvojica njegovih prijatelja čudom su preživjela, i to bez većih posljedica.

"Vidjeli smo kako se lava spušta prema nama. Čuli smo udarac i shvatili smo da se sprema kaos. Počeli smo trčati, ali snijeg nas je poklopio'', rekao je preživjeli skijaš.

"Bilo je to kao iz noćne more. Adam, Kyle i još jedan skijaš pokušali su pobjeći. Adam je 25 minuta bio zakopan na dubini od jednog i pol metra. Pravo je čudo što je to uspio preživjeti. Drugi skijaš ležao je nasuprot njega, no nije uspio preživjeti. Kylea Smainea lavina je odbacila 50 metara u zrak pa ga zatrpala.

Nažalost, nije preživio. U blizini su bili liječnici koji su nam došli pomoći, ali nije bilo spasa. Adam i ja ćemo ovo pamtiti do kraja života. Ne znam kako živjeti s tim slikama u glavi", rekao je Grant Gunderson, fotograf koji je snimao Smaineove avannture.

Kopirati
Drag cursor here to close