Nedozvoljena sredstva

Svjetski prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury optužen za doping

Sport / Ostali sportovi | 04. 08. 2016. u 09:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Antidoping organizacija Velike Britanije (UKAD) optužila je aktualnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja za doping, javlja Agencija Anadolija.

UKAD je otkrio da je privremeno suspendirao Furyja 24. lipnja, dan nakon što je britanski boksač najavio da se zbog ozlijede povlači iz revanš meča sa Vladimirom Klitschkom. Potom se Fury žalio pa je suspenzija ukinuta do saslušanja pred Nacionalnim antidoping panelom (NADP). Još uvijek nije poznat točan datum saslušanja, a 27-godišnji boksač je najavio da će tužiti UKAD u zbog optužbe da je koristio nedozvoljena sredstva.

Britanski mediji krajem lipnja su izvijestili da je u Furyjevom uzorku urina uzetom u veljači 2015. godine pronađena zabranjena suspstanca nandrolon. Zanimljivo, Taysonov rođak i kolega boksač Hughie Fury također je optužen za doping.

"UKAD može potvrditi da su oba boksača optužena 24. lipnja 2016. godine zbog prisustva zabranjene supstance. Antidoping pravila Velike Britanije omogućavaju sportistašima da ospore izricanje privremene suspenzije i NADP je ukinuo suspenziju sportisti do okončanja cijelog procesa tužbe. Sve optužbe bit će iznesene na NADP-u u dogledno vrijeme", priopćili su iz UKAD-a, a prenose britanski mediji.

Fury je 24. lipnja objavio da neće biti u mogućnosti 9. srpnja boksati revanš protiv Klitsckha, jer je na treningu ozlijedio zglob.

Kopirati
Drag cursor here to close