Ski klub Olimpic

Svjetske skijaške zvijezde dolaze na Telemach Speed Camp 2023. na Bjelašnicu

Treći Telemach Speed Camp dolazi na Bjelašnicu i iduće godine, i to od 27. veljače do 2. ožujka 2023.
Sport / Ostali sportovi | 06. 10. 2022. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješno održanog drugog Telemach Speed Camp na Bjelašnici, organizator ovog događaja Ski Klub Olimpic, najavljuje treći po redu kamp sa još većim i kvalitetnijim sadržajem. Treći Telemach Speed Camp dolazi na Bjelašnicu i iduće godine, i to od 27. veljače do 2. ožujka 2023., potvrdili su ovo Ivica Kostelić, ambasador kampa, proslavljeni hrvatski skijaš te bh. olimpijci Ariana Boras, Igor Laikert , Edin Terzić i Sead Čaišević. 

Prve zvijezde trećeg po redu kampa zasigurno će biti talijanski skijaš Kristian Ghedina (pobjednik na trkama Svjetskog kupa u spustu na nekim od najtežih staza - Wengen, Kitzbuhel, ValGardena, Beaver Creek, Chamonix), kao i Paola Magoni osvajačica zlatne  medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1984 u Sarajevu.

Foto: PR / Svjetske skijaške zvijezde dolaze na Telemach Speed Camp 2023. na Bjelašnicu

Ski klub ''Olimpic'' već treću godinu više nego uspješno organizira Telemach Speed Camp, a o uspješnosti i visokom nivou organizacije najbolje govore reakcije Svjetske skijaške Federacije (FIS) koja je organizatore predstavila na FIS Komitetu za omladinske kategorije.

Telemach Speed Camp je predstavljen i na ovogodišnjem kongresu Svjetske skijaške Federacije u okviru (FIS TECHNICAL COMMITTEE MEETINGS) koji se održao u Cirihu (Švicarska) od 27. do 30. rujna 2022. godine. 

Projekat su ispred Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine i Ski kluba Olimpic, prezentovati bivši olimpijac Edin Terzić i Saša Kurto, Međunarodni tehnički delegati i članovi Sub-Committee for Alpine Courses i Leagl and safety committee za alpsko skijanje Svjetske skijaške federacije.

Važno je napomenuti da je ovaj događaj od posebnog značaja za razvoj dječjeg alpskog skijanja, kako u Bosni i Hercegovini, tako i regiji, i da je uvršten u kalendar Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Telemach Speed Camp 2023. će kao i prethodnih godina okupiti na desetine mladih skijaša iz nekoliko evropskih zemalja i kao jedinstven događaj pozicionirat će Bjelašnicu i Sarajevo u centar događanja tijekom četiri dana trajanja.

Kopirati
Drag cursor here to close