Projekt SnoMX

Švicarac na snijegu demonstrirao moć električnog cross motocikla

Kako 38-godišnjak objašnjava, projekt je ''cool jer nema buke, nema mirisa izduvnih plinova i nema benzina''.
Sport / Ostali sportovi | 22. 03. 2021. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda motosporta Mat Rebeaud pomjera granice mogućnosti električnih motocrossera: u čuvenom snježnom parku Laax realizirao je projekt naziva SnoMX, u sklopu kojeg je na posebno pripremljenoj stazi izvodio trikove sa specijalnim eFMX dvotočkašem.

Rebeaud, bivši Red Bull X-Fighters prvak i osvajač pet medalja na X Games, potiče iz obitelji motocross vozača i vozi od svoje četvrte godine. Jednu od prvih egzibicionih vožnji imao je 1999. godine upravo u odmaralištu Laax, smještenom u regiji Surselva.

Švicarac je prošlog mjeseca konačno ispunio san da vozi preko ogromnih snježnih prepreka na eFMX motocrosseru, električnoj verziji benzinskog motocikla sa kojim je osvojio pregršt medalja i titula.

Projekt, nazvan SnoMX, ne bi bio moguć na običnom FMX motociklu zbog okolišnih propisa. Kako 38-godišnjak objašnjava, projekt je ''cool jer nema buke, nema mirisa izduvnih plinova i nema benzina''.

''Za mene, kao Švicarca, fantastično je voziti cross motocikl u Laaxu, poput snowboardera ili skijaša'', dodao je vozač koji je trikove na najmodernijem električnom vozilu prvi put izvodio 2019. godine.

Video: E-FMX Session in LAAX with Mat Rebeaud | SnoMX

Nakon snježne mećave probnog dana, kada se živa u termometru spuštala do -15° C (što je Rebeaud opisao kao vožnju naslijepo), iznad Laaxa je na dan snimanja ugrijalo sunce, obasjavši snježni park i posebno izrađene prepreke u njemu, uključujući džinovsku skakaonicu.

Rebeaud je zahvaljujući gumama sa šiljcima bez problema vozio po snijegu, jurio po 23 metra dugom zaletištu te na električnom motociklu izvodio i neke trikove koje obično izvode snowboarderi.

''Ovo je najteži projekt koji sam radio! SnoMX je bio nevjerojatno iskustvo, kao i vožnja savršenim stazama Laaxa. To dokazuje šta ove nevjerojatne električne mašine mogu'', otkrio je Rebeaud.

Kopirati
Drag cursor here to close