II Međunarodni plivački miting

''Sveučilišni kup Sprintko'' u Mostaru: 30 medalja za Orkine plivače

Pehare za najbolje pojedince mitinga po kategorijama osvojili su Klara Drlja i Aljoša Stanić, dok je ''Orka'' u statsistici osvojenih medalja u ukupnom plasmanu zauzela drugo mjesto iza splitskog ''Mornara''.
Sport / Ostali sportovi | 09. 05. 2022. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dvogodišnje pauze prouzrokovane nepovoljnom epidemiološkom situacijom u Mostaru je organiziran II Međunarodni plivački miting ''Sveučilišni kup – Sprintko''.

Miting je organiziran u subotu 7. svibnja na Sveučilišnom bazenu u Rodoču,  a plivači ''Orke'' kao domaćini mitinga su n osvojili ukupno 30 pojedinačnih i štafetnih medalja, od čega 11 zlatnih, 13 srebrenih i 6 bronzanih medalja.

Natjecanje je otvorila najbolja bosansko-hercegovačka plivačica i sportašica Lana Pudar, koja je pružila podršku mladim plivačima, poručivši im da je i ona krenula u svijet plivanja upravo na ovakvim mitinzima, te da vjeruju u sebe i svoje sposobnosti, da vrijedno treniraju i da mogu dosta toga napraviti.

Medalje za ''Orku'' osvojili su: Aljoša Stanić, Jakov Paradžik, Joško Rozić, Andrijana Škobić, Asja Đedović, Klara Drlja, Merjem Čampara, Petra Mandarić, Sara Anđelopolj, Mak Torlo, Matko Rozić, Noah Mandarić, Petar Jakovljević i Tarik Marić.

Pored osvajača medalja, klub su na novom mitingu predstavaljali još; Adian Zilić, Bruno Marijanović, Emin Bešo, Ivan Drlja, Ivo Vrljić, Jan Kovač, Jure Trubarac, Leon Arapović, Vito Šutalo, Iman Fajić, Inea Harmandić, Ivana Šarac, Jelena Mandić, Lea Pudar, Zana Demirović, , Miro Ivanković, Rean Velagić, Robert Šuman, Stefan Dragić i Stojan Mandić.

Pehare za najbolje pojedince mitinga po kategorijama osvojili su Klara Drlja i Aljoša Stanić, dok je ''Orka'' u statsistici osvojenih medalja u ukupnom plasmanu zauzela drugo mjesto iza splitskog ''Mornara''.

Foto: PR / Lana Pudar

Miting je organizirao Klub vodenih sportova ''Orka'' iz Mostara u suradnji sa Sveučilišnim klubom vodenih sportova "SUM", a sudjelovalo je ukupno 14 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sa oko 250 mladih plivača. 

Pored ''Orke'', sudjelovali su i klubovi: Aquafit – Sarajevo, Bosna – Sarajevo, Dami – Sarajevo, GKVS Sarajevo, Leotar – Trebinje, Mornar - Split, Novi Grad – Sarajevo, Orka – Mostar, Sharks – Sarajevo, Spid - Sarajevo BIH, Sport Time – Sarajevo, Sprint – Tuzla, Velež – Mostar i Zrinjski – Mostar.

Klub vodenih sportova ''Orka'' nastavalja sa svojim redovnim aktivnostima u klubu i školi plivanja. Kako naveode iz kluba pred njima je veliki broj klupskih i reprezentativnih takmičenja, a u toku je i upis u ''Orkinu'' školu plivanja. Sve informacije o upisu ogu se naći na Orkinoj web stranici www.orkamostar.ba i na njihovim klupskim facebook i instagram profilima.

Kopirati
Drag cursor here to close