Na utrci Svjetskog kupa

Švedskom skijašu se smrznuo penis

"Smrznuo mi se penis. Morao sam ležati u šatoru deset minuta da ga zagrijem. Toliko boli. Užasno je. Najgora stvar koja vam se može dogoditi", objasnio je Halfvarsson.
Sport / Ostali sportovi | 28. 11. 2023. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova sezona Svjetskog kupa u nordijskom skijanju je startala proteklog vikenda u Finskoj, Ruka je bila domaćin utrka u sprintu, na 10 kilometara te 20 kilometara masovni start. Erik Valnes, Martin Løwstrøm Nyenget i Jan Thomas Jenssen su bili pobjednici, međutim jedan drugi "nordijac" je privukao pažnju.

Šveđanin Calle Halfvarsson doživio je nesvakidašnju ozljedu u posljednjoj od tri utrke. Uvjeti su bili poprilično teški, skijalo se na -15, što je najbolje osjetio Halfvarsson.

"Smrznuo mi se penis. Morao sam ležati u šatoru deset minuta da ga zagrijem. Toliko boli. Užasno je. Najgora stvar koja vam se može dogoditi. Osjetio sam da nešto nije u redu u šestom od osam krugova. Već mi se to jednom dogodilo na istoj utrci. Srećom, uskoro ću dobiti drugo dijete. Ako se ovo nastavi, teško ću više moći praviti djecu", poručio je osvajač tri medalje na Svjetskom prvenstvu.

Ovakve stvari se događaju na utrkama nordijskog skijanja. Finac Remi Lindholm je imao identične probleme na utrci maratona koja se vozila u Pekingu na Olimpijskim igrama. Tada se skijalo i na -20.

Pojedini skijaši ovaj problem obično rješavaju koristeći posebno donje rublje.

Kopirati
Drag cursor here to close