nezavisne i BHRT

Sutra izbor najboljeg sportaša BiH u 2016.

Sport / Ostali sportovi | 14. 12. 2016. u 14:19 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska 2016. godina u BiH doživjet će svoj vrhunac svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportaša BiH, koja će sutra biti održana u hotelu Holiday u Sarajevu sa početkom u 20.15 sati. Tako će biti stavljen još jedan završni pečat na bh. sport u 2016. godini.

Nezavisne novine i Radio-televizije BiH po 16. put organiziraju najrelevantniji izbor ovakve vrste u našoj zemlji. Pokrovitelj je Predsjedništvo BiH, a partneri Izbora i ove godine su Olimpijski odbor BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Ovogodišnjim žirijem je predsjedavao nekadašnji as sarajevske Bosne i proslavljeni košarkaš Žarko Varajić.

“I ove godine Nezavisne novine organiziraju manifestaciju koja ima za cilj da promovirati sve dobro, sve pozitivne vrijednosti sportaša koji BiH na najbolji mogući način predstavljaju u svijetu. I ovaj put hvala BHRT-u na nesebičnoj pomoći. Ovo je ujedno i zajednička inicijativa koja je potekla od Željka Kopanje i Antona Kasipovića koji su došli na ideju da organiziraju jedan ovakav projekt”, izjavila je Diana Radić, izvršni direktor Nezavisnih.

“U to vrijeme malo je tko vjerovao da će se moći donositi zajedničke odluke. Danas, kada u žiriju imamo preko 20 istaknutih ljudi, možemo ponosno reći da su sve odluke jednoglasne. Hvala Predsjedništvu i Olimpijskom odboru BiH na nesebičnoj podršci i pomoći”, dodala je Radić. 

Ceremonija svečanog proglašenja najboljih bit će direktno prenošena putem zemaljskog i satelitskog signala na BHRT-u i putem portala www.nezavisne.com i www.bhrt.ba.

Stručni žiri kojim je ove godine predsjedavao košarkaški velikan Žarko Varajić konačnu riječ o dobitnicima donijet će nekoliko sati uoči manifestacije u četvrtak i bit će to četvrti i posljednji sastanak ovog tijela nakon sjednica u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci.

“Ostalo je još da samo saznamo tko su najbolji. Kraj je godine i svode se računi, biraju se najbolje ličnosti i sportaši. Drago mi je da se ova manifestacija organizira po 16. put što je još jedan dokaz da se može pronaći zajednički jezik, jer na puno stvari u BiH se lome koplja gdje ne bi trebala. Ovogodišnji izbor donijet će posebnu dimenziju jer sa nama neće biti veliki čovjek i vizionar Željko Kopanja. Njemu dugujemo zahvalnost što je ovaj izbor postao najreprezentativniji u BiH”, kazao je direktor BHT1, Mario Vrankić.

Urednica sportskog programa BHT1 i članica žirija, Medina Šehić, dodala je da će nagrade biti dodijeljene u 12 kategorija. Osim najboljeg sportaša i sportašice bit će uručene nagrade za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportašicu, najperspektivnijeg sportaša, nagrada za životno djelo, nagrada za fair play, nagrada za razvoj sporta, nagrada za najboljeg sportaša u sportu za invalide i nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide. O dobitniku Nagrade čitatelja SMS porukama odlučivali su čitatelji Nezavisnih, a izabrali su bh. tenisača, Damira Džumhura.

Do sada je kroz ovaj projekt nagrađeno više 300 sportaša, trenera, ekipa i sportskih radnika. Titule sportskog kralja i kraljice prošle godine osvojili su atletičar Amel Tuka i džudašica Aleksandra Samardžić.

Kopirati
Drag cursor here to close