Olimpijske igre

Susret izraelskih i libanonskih sportaša na rubu incidenta

Sport / Ostali sportovi | 06. 08. 2016. u 17:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru došlo je od incidenta između izraelskih i libanonskih sportaša i članova izaslanstava.

Do sukoba je došlo nakon što Libanonci nisu dopustili izraelskim sportašima ulazak u autobus koji je prevozio sportaše iz Olimpijskog sela na stadion ''Maracana'' na kojem je održana svečanost otvaranja.

U jednom trenutku je došlo i do naguravanja, no situacija se ubrzo smirila. Na kraju su oba izaslanstva prevezene odvojenim autobusima.

''Pokušali smo ući u autobus, no nisu nas pustili. Šef libanonskog izaslanstva je blokirao ulaz i nije nas želio pustiti. Organizatori su htjeli spriječiti međunarodni incident pa su nas otpratili do drugog autobusa'', kazao je izraelski jedriličarski trener Udio Gal.

Libanonska strana je imala i svoju verziju priče.

''Bilo je više od 250 autobusa namijenjenih za prijevoz do Maracane. Mi smo ušli u autobus broj 22 koji je bio namijenjen našem izaslanstvu. Bio sam neugodno iznenađen kada su Izraelci pokušali ući. Bila je to očita provokacija'', kazao je prvi čovjek libanonskog izaslanstva Salim al-Haj Nakoula.

Kopirati
Drag cursor here to close