Ragbi klub Herceg

Šumarak skriveni u problemima

Prije sanacije pukotina i oštećenja na spomenutim AB nosivim elementima objekta, potrebno je izvršiti stabilizaciju kosine terena oko objekta.
Sport / Ostali sportovi | 20. 09. 2023. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Ragbi klub se slobodno može reći kako jedan od mlađih u našem okruženju iako uskoro slavi 12 godina postojanja. Ljubitelji i entuzijasti okupili su se oko ovog kluba, ponajviše zbog činjenice da vole ovaj sport. Posljednjih godina su se okrenuli mlađim kategorijama, dječacima koji su u proteklom periodu nastupali na međunarodnim turnirima, sam klub je organizirao turnire na kojima su nastupali kako klubovi iz države, tako i iz okruženja.

Tu su bila gostovanja eminentnih stručnjaka, trenera. Napravljen je teren poznatiji kao "Šumarak skriveni". Nažalost u posljednje vrijeme pojavili su se problemi koji su vezani za popratni objekt koji se koriste kao svlačionice. Jednostavno, godine čine svoje, a nedavne vremenske neprilike, učestale nagle oborine, potresi su učinile svoje na objektu koji se nalazi na padini, a sama ekipa portala Bljesak.info su uvjerila kako stvari izgledaju na terenu.

Izlaskom statičara na teren utvrđeno je kako su pukotine nastale kao posljedica potkopavanja i slijeganja temelja s istočne i južne strane objekta. Uzrok slijeganja temelja su vjerojatno velike količine oborina i nedavni potresi koji su djelovali na objekt koji se nalazi na kosini terena pri kojemu je visinska razlika nulte točke pristupa objektu i navedenih temelja 2.20 metara na ravnomjernom padu širine objekta.

Prije sanacije pukotina i oštećenja na spomenutim AB nosivim elementima objekta, potrebno je izvršiti stabilizaciju kosine terena oko objekta. U cilju stabilizacije kosine terena potrebno je izraditi AB potporni zid iza objekta, tj s istočne strane objekta u dužini 30 m počevši od objekta, te u produžetku iste kosine kako bi se spriječila erozija tla i slijeganje temelja dodatnog objekta koji može ugroziti stabilnost oba.

U novonastaloj situaciji pitanje je koliko Ragbi klub ''Herceg'' može pronaći sredstava da se sanira šteta na objektima, s obzirom na to da je uglavnom prepušten sami sebi. U klubu su svjesni činjenice da mnogima nisu "atraktivni", ali se opet nadaju da će nadležni reagirati i pomoći, kako bi mladi dječaci, ljubitelji ragbija nastavili svoju priču u "Šumarku skrivenom".

Kopirati
Drag cursor here to close