Bravo!!!

Almina i Amel iz Mostara prvi na turniru streličarstva u Sjevernoj Makedoniji

Streličari iz BiH osvojili prva mjesta na turniru streličarstva u Sjevernoj Makedoniji
Sport / Ostali sportovi | 20. 05. 2021. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Streličari iz Bosne i Hercegovine osvojili su prva mjesta na turniru streličarstva održanog u Sjevernoj Makedoniji, javlja Anadolu Agency (AA).

U gradu Tetovo, u Sjevernoj Makedoniji, 17. i 18. svibnja održan je turnir "Tozkoparan Iskender" u sklopu Kupa Osvajača koji je od velike važnosti za projekt streličarstva koji se odvija u organizaciji Instituta ''Yunus Emre'' i turske Fondacije streličara.

Na turniru koji je brojao preko 120 sudionika iz sedam balkanskih zemalja, u kategoriji žena, prvo mjesto je osvojila Almina Baralija iz Mostara, dok je Nasiha Hasić iz Sarajeva osvojila treće mjesto.

U kategoriji muškaraca, prvo mjesto je osvojio Amel Baljić iz Mostara. Amel Baljić i Almina Baralija će 29. svibnja predstavljati Bosnu i Hercegovinu na završnom turniru Kupa Osvajača koji će se održati u Istanbulu.

''Poznato je da su u Osmanskom periodu najbolji streličari dolazili upravo iz područja Bosna i Hercegovine, tako je Miralem Kemankeš Ahmed Aga porijeklom Bošnjak jedan od tri najbolja streličara u povijesti tradicionalnog streličarstva'', navodi se u priopćenju Instituta ”Yunus Emre”.

Kopirati
Drag cursor here to close