Skijaški skokovi

Stoch pobjedio u Innsbrucku, vrlo blizu ukupnog trijumfa

Stoch nakon nedjelje i treće skakaonice ima 809.9 bodova, čak 15.2 više od zemljaka Dawida Kubackog i vrlo je blizu novog trijumfa.
Sport / Ostali sportovi | 03. 01. 2021. u 17:10 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helmut Recknagel i Bjørn Wirkola su uspjeli tri puta osvojiti Novogodišnju turneju, a njima se vrlo lako mogao pridružiti Poljak Kamil Stoch koji je nakon Innsbrucka preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Stoch nakon nedjelje i treće skakaonice ima 809.9 bodova, čak 15.2 više od zemljaka Dawida Kubackog i vrlo je blizu novog trijumfa.

Trećeg u posljednjih pet godina na ovom prestižnom natjecanju.

Granerud i Geiger jednostavno nisu izdržali, totalno su podbacili na Bergiselu, pa su doživjeli veliki pad u ukupnom poretku.

Norvežanin je na kraju dana bio petnaesti, Nijemac jedno mjesto slabiji, pa sada imaju veliki zaostatak za Stochom. Stoch je u prvoj seriji imao skok od 127.5 metara i malu bodovnu prednost u odnosu na danas odličnog Slovenca Anžea Lanišeka.

Najduži skok prve serije je imao Ryoyu Kobayashi, 132 metra, ali je on jedini od petorice najboljih iz prve serije skakao sa zaletišta broj 11.

Preostala četvorica računajući Hayboecka i Kubackog su krenuli sa zaletišta broj devet.

Favoriti za ukupnu pobjedu, Granerud i Geiger su bili neprepoznatljivi, s katastrofalno lošim skokovima su nekako dohvatili drugu seriju.

U drugoj seriji najbolji posao je napravio Japanac Yukiya Sato koji dolazi do petog mjesta, iako je nakon prve bio tek sedamnaesti. Piotr Zyla je četvrti, Kubacki treći, dok su u pobjedniku odlučivali Slovenac Lanišek i Stoch.

Lanišek nije mogao bolje od 123.5 metra, pa je Kamil pobjedu ovjerio još jednim sjajnim skokom od 130 metara. Za Stocha je ovo 27 pobjeda u karijeri, šesta pojedinačna na turneji.

Ukupni poredak na Novogodišnjoj turneji

1.Kamil Stoch (Polj) 809.9
2. Dawid Kubacki (Polj) 794.7
3. Halvor Egne Granerud (Nor) 789.3
4. Karl Geiger (Nje) 785.2
5. Markus Eisenbichler (Nje) 776.5...

Kopirati
Drag cursor here to close