Ispisao povijest

Stipe Miočić i dalje je UFC prvak!

Ovom pobjedom Amerikanac hrvatskog podrijetla postao je prvi šampion u povijesti teške kategorije UFC-a koji je naslov obranio tri puta u nizu.
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2018. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stipe Miočić (18-2) pobijedio je Francisa Ngannoua (11-2) jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet iscrpljujućih rundi (tri puta po 50:44)

Iako ga je na samom početku veći i naizgled snažniji Ngannou uzdrmao strašnim desnim aperkatom koji mu je gotovo zatvorio oko, Stipe se pribrao, uzvratio s par udaraca iz garda pa nizom rušenja potpuno poremetio i iscrpio svojeg suparnika.

Od druge do pete runde obrazac je bio isti - umorni Francis pokušava jednim udarcem dohvatiti šampiona, a on ga ruši pa ground and poundom dodatno iscrpljuje.

Bila je to savršena, vjerojatno jedina taktika za takvu "zvijer" od borca kao što je Ngannou. Nakon meča i sam Francis je priznao da se Stipe borio puno pametnije nego što je to očekivao, dok je prvaku samo preostalo da kaže: "Ja sam najopasniji čovjek na svijetu", piše Jutarnji list.

I da ne bi ispalo da je vatrogasac Stipe tek opaki štemer, još je i svima najavio sretnu vijest - dobiva prinovu u obitelji.

"Postat ću tata", rekao je vidno iscrpljeni prvak odmah poslije meča.

Ovom pobjedom Amerikanac hrvatskog podrijetla postao je prvi šampion u povijesti teške kategorije UFC-a koji je naslov obranio tri puta u nizu.

Do sada su naslove dva puta u nizu branili Randy Couture, Tim Sylvia, Brock Lesnar i Cain Velasquez. Ako je za vjerovati Danielu Cormieru, koji je protiv Volkana Oezdemira noćas obranio naslov u poluteškoj kategoriji, upravo bi Velasquez mogao biti sljedeći protivnik Stipe Miočića.

Naravno, ako ne bude novih ozljeda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close