Jubilarna utrka

Start 10. Sarajevo Coca - Cola maratona 18. rujna

Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2016. u 10:12 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Start jubilarnog 10. Sarajevo Coca-Cola polumaratona na kojem se očekuje sudjelovanje rekordnog broja trkača iz više od 30 zemalja, zakazan je za nedjelju, 18. rujna ispred BBI Centra.

Pod sloganom “Half marathon, full experience“, Udruženje 'Marathon Sarajevo' jubilej će obilježiti uz nove dvije utrke – G-Drive štafetni polumaraton i dječiju utrku Nesquik Kid's Run, što će zasigurno ovoj najpozitivnijoj priči u gradu pružiti dodatnu dimenziju.

Prijave i uplate kotizacija za 10. polumaraton i štafetni polumaraton moguće su do 4. rujna na web stranici www.sarajevomarathon.ba, dok su prijave i uplate kotizacija za Fun Run i Kid's Run moguće 16. i 17. rujna na upisnom mjestu u BBI centru.

Naglašavajući veliko zadovoljstvo činjenicom da je Sarajevski polumaraton zdrav i prosperitetan projekat sa desetogodišnjim kontinuitetom, direktor Udruženja Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, rekao je da Sarajevo sada ima fenomenalnu i brzorastuću zajednicu trkača.

“Prateći dosadašnje prijave možemo sa sigurnošću reći da će 18. 9. biti praznik trčanja i aktivnog životnog stila i to na način da će u njemu sudjelovati do sada najveći broj naših sugrađana”, rekao je Mujanović.

“Sa inovacijama, kao što su G-Drive štafetni polumaraton (tim od tri učesnika trči kraće dionice polumaratona) ili Nesquik Kid's Run (trka samo za djecu), uz postojeću Novo Nordisk Fun Run utrku/šetnju od 4km, omogućit ćemo još većem broju rekreativaca da uživaju u manifestaciji.“

Mujanović se posebno zahvalio svim ovogodišnjim partnerima koji su uprkos izazovnom poslovnom okruženju prepoznali kvalitet tima, projekta i društvenog uticaja, te odlučili postati dio ove najpozitivnije priče u gradu.

Kao i proteklih godina, projekt sarajevskog polumaratona će poseban fokus imati na humanitarnom i društveno odgovornom djelovanju.

“I ovaj put ćemo se koristiti prilikom da prikupimo sredstva za nekoliko organizacija putem kojih će se pomoći djeci koja žive u ekstremnom siromaštvu ili imaju značajnih zdravstvenih poteškoća te spadaju u visoko ugrožene i ranjive kategorije društva“, zaključio je Mujanović.

Kopirati
Drag cursor here to close