Dobra forma za EP

Srđan Ajvaz peti na Europa kupu u Gyoru

Na održanom Europa kupu za kadete u Gyõru nastupili su najbolji judaši svijeta, ukupno njih 440 (275 kadeta i 165 kadetkinja), iz 28 država s 3 kontinenta.
Sport / Ostali sportovi | 21. 11. 2018. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sedmog mjesta na Europskom kupu u Kopru u Sloveniji, Ajvaz je ostvario još jedan dobar rezultat na jednom od najjačih judo turnira za uzrast kadeta.

Naime proteklog vikenda judo klub Neretva je imao jednog predstavnika na EU kupu za kadete održanom u Gyõru u Mađarskoj. Ovaj put radilo se o jako perspektivnom sportašu koji svojim trudom i velikim uspjesima konstantno postiže dobre rezultate i približava se samom vrhu najuspješnijih judaša u svome uzrastu.

Na održanom Europa kupu za kadete u Gyõru nastupili su najbolji judaši svijeta, ukupno njih 440 (275 kadeta i 165 kadetkinja), iz 28 država s 3 kontinenta.

Srđan je bio pušten prvo kolo, dok je u drugom kolu bio bolji od Rumunja Matei Maliarciuca kojeg pobjeđuje u drugoj minuti na Ippon. U trećem kolu pobjeđuje veoma nezgodnog Borislava Vladova iz Bugarske koji se na kraju i uspio domaći medalje za treće mjesto. S ovim pobjedama Srđan postaje pobjednik skupine i plasira se u polufinale.

U polufinalu ga dočekuje prvak Austrije, Aslan Papoyan s kojim se Srđan već sretao. Početak borbe bio izrazito dobar u korist mostarskog judaša i odmah na početku baca reprezentativca Austrije na čisti waza-ari kojeg je sutkinja samo prešućuje i ne sudi ništa. Čak na primjedbu trenera i drugih gledatelja da se reagira na bodove, ništa se ne poduzima. Nakon toga opet bacanje na waza-ari i opet nikakva sudačka odluka čime je naš natjecatelj totalno poražen i na kraju gubi borbu za ulazak u finale koje je itekako bio zaslužio.

Foto: JK Neretva / Srđan Ajvaz peti na Europa kupu u Gyoru

U borbi za treće mjesto, za protivnika ima domaćeg reprezentativca, Zalana Turanszkog kojeg Ajvaz vodi od prve minute na waza-ari i tako skoro do samog kraja.

Posljednjih 47 sekundi Mađar ima pokušaj bacanja, ''skoro pa waza-ari'' ali sudac, također Mađar jedva dočekao ikakav pokušaj svog reprezentativca i proglašava pobjedu Mađara Ipponom.

Ovim nastupom Srđan je završio svoju europsku scenu što se tiče uzrasta kadeta te pokazao svoj izniman napredak.
 
Na ovom posljednjem kupu, ali i onom ranije održanom u Sloveniji Ajvaz je iza sebe ostavio predstavnike judo velesila kao što su Ukrajina, Litva, Nizozemska, Poljska i Rusija i pokazao veoma dobru formu za predstojeće europska kupove u uzrastu juniora, priopćeno je iz Judo kluba Neretva.
Kopirati
Drag cursor here to close