BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR #10

SPORT CENTAR PODCAST: Petar Zadro: Nitko nije nepobjediv

O prvim borbama, prvim pobjedama, usponima i padovima tijekom karijere, ulaganjima u judo kao sport, svom klubu, ocu treneru, bratu koji se također bavi istim sportom, razlozima povlačenja, razgovarali smo sa Petrom Zadrom.
Sport / Ostali sportovi | 27. 05. 2022. u 13:04 Bljesak.info
Petar Zadro | #BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR #10 |

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je početkom godine zaključio svoju karijeru mnogi su ostali iznenađeni. Petar Zadro je nakon više od dvadeset takmičarskih godina odlučio podvući crtu. Bilo je razloga, ali su ozljede bile na prvom mjestu. Jednostavno na nekim takmičenjima, turnirima Petar je znao nastupati ozlijeđen, organizam i tijelo su trpili i u jednom trenutku je jednostavno odlučio reći kako je dosta, barem što se tiče takmičarskog dijela karijere. Sada se odlučio posvetiti klubu, mladim članovima JK Borsa, kao trener naravno.

Petar se krenuo baviti judom 2000. godine kao četverogodišnji dječak. Već par godina poslije, uz svog brata, i oca trenera, počeo je pronositi ime Grada Mostara i BiH, te osvajati odličja na najznačajnijim judo natjecanjima u Europi.

U jednom trenutku Petar je bio 1. na rang listi u Europi do 18 godina, po broju bodova osvojenih na službenim Europskim kupovima ostavivši iza sebe natjecatelje iz puno većih i razvijenih zemalja: Ruse, Nijemce, Francuze, Talijane, Nizozemce i mnoge druge. Nekoliko puta stajao je na postolju nabolje trojke na Europskim judo prvenstvima. Na Europskim kupovima redovno je bio favorit, što je i opravdo ostvarenim rezultatima na spomenutim natjecanjima.

BiH je predstavljao na najprestižnijim judo natjecanjima, europskim i svjetskim prvenstvima (Tokyo, Miami, Kijev), Olimpijskim igrama za mlade u Nanjingu (Kina) kao i na Mediteranskim igrama u Tarragoni (Španjolska), Grand prixevima (Paris, Deen Haag, Dusseldorf, Antalya...), Svjetskim kupovima (Gyor, Cassablanca...) i mnogim drugim službenim judo natjecanjima na kojima je osvajao odličja i ostvarivao visoke plasmane.

Gledajući rezultate dvije medalje sa Europskih prvenstava se posebnu izdvajaju, ona brončana osvojena 2018. godine i srebrna za koju se Petar izborio još 2012. godine.

O prvim borbama, prvim pobjedama, usponima i padovima tijekom karijere, ulaganjima u judo kao sport, svom klubu, ocu treneru, bratu koji se također bavi istim sportom, razlozima povlačenja, razgovarali smo sa Petrom Zadrom, koji je po broju priznanja, osvojenih medalja, stekao status jednog od najuspješnijih sportaša u poslijeratnom periodu u gradu Mostaru.Petar je bio gost desetog po redu izdanja Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close