Zanimljiva ideja

Split želi Europske igre 2027. godine

Na pitanje - zašto Split želi domaćinstvo Europskih igara 2027. godine, odgovor je samo jedan. Zašto što mi to možemo - poručio je pred brojnom članovima Marketing komisije Europskog olimpijskog odbora zamjenik gradonačelnika Kuzmanić,
Sport / Ostali sportovi | 05. 04. 2023. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Split bi kao grad mogao biti domaćin Europskih igara 2027. godine. Prve Europske igre su održane 2015. godine, Baku 2015. godine, nakon čega su u naredne četiri godine domaćini bili ili će biti Minsk i Kraków-Małopolska. Pred marketinškim čelnicima Europskih olimpijskih odbora našao se splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić koji je predstavio Split i njegove adute za organizaciju jednog ovakvog događaja.

"Split je grad u kojem se sport živi. Grad u kojem je sport neopisiva strast, prva i posljednja ljubav, a koja se živi punim plućima. Grad smo bogate i velike sportske povijesti koja nadilazi regionalne okvire. Unutar prstena splitskog poluotoka smješteni su brojni sportski kompleksi i tereni za gotovo sve vrste sportskih susreta i natjecanja. Split je svim vidovima transporta izuzetno dobro prometno povezan za cijelom Europom. Javni gradski prijevoz je vrlo dobro organiziran. Imamo ugodnu, blagu mediteransku klimu pogodna sportskim natjecanjima. Nadaleko smo poznata turistička destinacija. Na pitanje - zašto Split želi domaćinstvo Europskih igara 2027. godine, odgovor je samo jedan. Zašto što mi to možemo - poručio je pred brojnom članovima Marketing komisije Europskog olimpijskog odbora zamjenik gradonačelnika Kuzmanić, uz Igora Maretića, voditelja Odsjeka za sport.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša srdačno je pozdravio napore Grada Splita prema dobivanju domaćinstva Europskih igara izjavivši kako još živi memorija na velike Mediteranske igre u Splitu u koje je, kako je naveo, prema današnjim mjerilima uloženo preko 1,2 milijarde dolara. Na MIS-u je sudjelovalo više od dvije i pol tisuće sportaša iz 14 zemalja svijeta.

Na Europskim igrama u Poljskoj ove godine zastupljeno će biti ukupno 26 sportova, od atletike, boksa, biciklizma, juda, karatea, streljaštva, stolnog tenisa, do onih kao što su padel, muai thai, rugby seven, pa i skijaški skokovi na plastičnoj skakaonici, što bi bio poseban izazov za organizatore igara u Splitu 2007. godine. Što se tiče igara u Poljskoj nadmetanje će se i održati u poznatom zimskom odredištu, Zakopanima.

Kopirati
Drag cursor here to close