Spektakularan video

Speedriding u Alpama otkriva sve čari ovog ekstremnog sporta

Speedriding je kod nas još uvijek malo poznat hibridni sport koji predstavlja kombinaciju paraglajdinga i akrobatskog skijanja.
Sport / Ostali sportovi | 30. 03. 2020. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u svom fantastičnom serijalu „Follow Me“ ugostio vrhunske sportaše poput Alexisa Pinturaulta, Toma Pagesa, Camille Chapeliere, Nouria Newman i Ireka Rizaeva, pilot dronova Tom „Tomz“ Panavia ovog puta je udružio snage sa speed riderom Valentinom Dellucom koji se „provozao“ kanjonom u Alpama.

Foto:PR / Speedriding u Alpama otkriva sve čari ovog ekstremnog sporta

Francuz Panavia, zahvaljujući svojoj zadivljujućoj sposobnosti upravljanja dronom, već nam je podario jedinstven pogled na vožnju motokrosa, kajaka, BMX-a ili skijanje. U najnovijem projektu on se uputio u francuske Alpe i popularno zimsko odmaralište Morzine gdje je sredinom veljače slijedio francuskog speed ridera Delluca.

Speedriding je kod nas još uvijek malo poznat hibridni sport koji predstavlja kombinaciju paraglajdinga i akrobatskog skijanja, a Delluc se okušao u ovoj disciplini nakon što se bavio alpskim i akrobarskim skijanjem.

Foto:PR / Speedriding u Alpama otkriva sve čari ovog ekstremnog sporta

Ubrzo je ovaj 27-ogodišnjak postao jedan od najboljih na svijetu, a posebno je dominantan bio na Speed Riding Touru 2014. godine, nakon čega je počeo snimati popularne video zapise s Martinom Schrickeom.

Ovoga puta Panaiva je dobio priliku pratiti Delluca kako se zalijeće preko vrhova drveća i nekoliko brvnara te prolazi kroz opasni kanjon kao lopta kroz obruč.

Foto:PR / Speedriding u Alpama otkriva sve čari ovog ekstremnog sporta

„Od svih sportova koje snimam od početka serije 'Follow Me', nijedan nisam tako brzo upoznao. Odmah sam shvatio kako će se Valentin kretati u ovom kanjonu. Skoro kao da ima pristup kontrolama moga drona“, rekao je Panavia nakon snimanja spektakularne vožnje koja otkriva sve čari speedridinga.

Kopirati
Drag cursor here to close