Prazna sportska borilišta

Španjolska vlada pozvala sve sportske saveze da zatvore vrata publici

U Španjolskoj je u utorak bilo 1500 oboljelih od korona virusa, od čega polovica u Madridu. Umrlo je 35 osoba.
Sport / Ostali sportovi | 10. 03. 2020. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sva sportska natjecanja u Španjolskoj, kako profesionalna tako i amaterska, mogla bi se održavati bez publike nakon što je tamošnja vlada u utorak pozvala sve saveze da zatvore vrata svojih dvorana i stadiona zbog širenja korona virusa. Državno tijelo Visoko vijeće za sport (CDR) održalo je sastanak u Madridu nakon kojeg je poslalo obavijest svim savezima.

"Svi smo obaviješteni da će vlada zbog širenja virusa COVID-19 usvojiti danas preventivne mjere, među kojima i onu da se sva sportska natjecanja na državnoj i međunarodnoj razini održavaju iza zatvorenih vrata", priopćio je Španjolski ragbijaški savez.

Ubrzo nakon toga je La Liga, organizator prve i druge nogometne lige, izvijestila kako će se iduća dva prvenstvena kola igrati bez publike. Još ranije je potvrđeno da će se nogometne utakmice u europskim natjecanjima između Barcelone i Napolija, Valencije i Atalante te Seville i Rome igrati bez prisustva gledatelja.

Ta mjera La Lige stupa na snagu danas pa će zaostala prvenstvena utakmica Eibara i Real Sociedada koja je na rasporedu večeras biti prvi događaj bez publike.

U Španjolskoj je u utorak bilo 1500 oboljelih od korona virusa, od čega polovica u Madridu. Umrlo je 35 osoba, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close