Davis cup

Škugor i Busta otvaraju u Osijeku

Sport / Ostali sportovi | 03. 02. 2017. u 09:50 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Franko Škugor i Pablo Carreno Busta otvaraju danas od 15 sati dvoboj prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa u osječkoj dvorani Gradski vrt, gdje je Hrvatska domaćin Španjolskoj.

Škugor i Carreno Busta još nisu odigrali međusoban susret, ali naš je tenisač upoznat s kvalitetama protivnika koji najbolje predstave pruža na zemljanoj podlozi, piše HRT.

“Znamo se dosta dobro, često smo igrali zajedno na Challengerima. On se prošle godine probio dosta visoko, ali znam sve njegove mane i prednosti. Vrlo je solidan na svim pozicijama, no puno će ovisiti o meni i mojoj igri, ako budem na visokoj razini definitivno ću imati svoju šansu”, rekao je Škugor.

“Na papiru su definitivno favoriti, ali znamo što je Davis Cup, kakva iznenađenja i preokrete nosi, moramo se nadati da će se to dogoditi nama. Nadam se da će dečki koji igraju imati publiku iza sebe, to će biti vrlo, vrlo bitno , da ih publika prepozna od prvog poena, da ne osjete nedostatak zvijezda koje su bile najavljivane, rekao je hrvatski izbornik Željko Krajan.

U drugom pojedinačnom meču će se Ante Pavić suprotstaviti Robertu Bautisti Agutu.

Bit će ovo drugi dvoboj hrvatskih i španjolskih tenisača. Prvi su odigrali 2003. u Valenciji, gdje je Španjolska slavila s 5:0.

Španjolci u osječkom dvoboju figuriraju kao izraziti favoriti, s obzirom na to da u hrvatskoj reprezentaciji nema trojice najboljih igrača iz prethodnih sezona Marina Čilića, Borne Ćorića i Ivana Dodiga.

Kopirati
Drag cursor here to close