Karate

SKK Neretva uspješna na otvaranju seniorske sezone

Sport / Ostali sportovi | 01. 03. 2017. u 09:47 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišni karate klub Neretva već tradicionalno je uspješno nastupio na natjecanju u Tuzli, gdje su Mostarci započeli novu seniorsku sezonu.

Nastupio je samo dio ekipe i to devet natjecatelja SKK Neretva. Posebno treba istaći nastup Matee Noah Medić, koja je u premijernom nastupu u seniorskoj konkurenciji, mada još nije napunila 18 godina i stekla pravo seniorskog nastupa na službenim natjecanjima, osvojila zlatno odličje. 

U finalu je Medić pobijedila reprezentativku Crne Gore, osvajačicu odličja s posljednjeg europskog prvenstva, čime je najavila da će u budućnosti biti izvrsna seniorka. Stela Brkić je također premijerno nastupila u juniorskoj konkurenciji i u prvom nastupu osvojila srebro.

Katarina Sušac je potvrdila svoju dobru kvalitetu, a u klubu se nadaju da će tako nastaviti i u U21 uzrastu, budući da uskoro također ulazi u stariju uzrasnu kategoriju. Tea Rozić je potvrdila da se razvija u jednu izuzetno dobru juniorku i da se u narednom periodu s ovakvim napretkom mogu očekivati veliki rezultati.

Iva Klepić i Marija Sušac su zadovoljili u svom prvom nastupu ove godine i to nakon četiri mjeseca bez natjecanja te se očekuje da će tempirati formu za skorašnja međunarodna natjecanja i to seniorsko Balkansko prvenstvo u trećem mjesecu te Premier ligu u Rotterdamu, kao i da će izboriti nastup na Europskom prvenstvu, baš ao i drugi seniorski reprezentativci Neretve koji nisu nastupili na ovome turniru: Ivan Klepić, Veselko i Marin Brkić, Ajla Mahmutović i Ivona Ćavar.

Na natjecanju je ekipu vodio bratski dvojac trenera Miroslav i Zdenko Klepić. Članovi SKK Neretva osvojili su tri zlatna, jedno srebrno i četiri brončana odličja.

Seniori
1. Matea Noah Medić - zlatno odličje kategorija +68 kg
2. Marija Sušac - brončano odličje kategorija - 61 kg
3. Iva Klepić - brončano odličje kategorija - 55 kg
Juniori
1. Katarina Sušac - zlatno odličje - 48 kg
2. Tea Rozić - zlatno odličje - 59 kg
3. Stela Brkić - srebreno odličje - 53 kg
4. Nikolina Dujmović - brončano odličje + 59 kg
Kadeti
1. Marko Lasić - brončano odličje - 63 kg
Luka Bonča, junior, bez odličja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close