Karate

SKK Neretva: Uspješan nastup na Ilidži

Sport / Ostali sportovi | 07. 03. 2017. u 08:44 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Sveučilišnog karate kluba Neretva nastavljaju sa pripremnim turnirima na početku seniorske sezone i polako se uvode u sezonu koja bi trebala svoj vrhunac doživjeti na na Europskom prvenstvu u svibnju. Za vikend su takoodradili turnir na Ilidži.

Najuspješnija natjecateljica SKK Neretva bila je 17-godišnja Matea Noah Medić koja je osvojila zlato u konkurenciji mlađih seniorki U 21 +68 kg, a na putu za zlato pobijedila je dosta starije i iskusnije natjecateljice. Matea je također osvojila broncu u konkurenciji seniorki +68 kg.

U konkurenciji seniorki zlato je osvojila Ajla Mahmutović, srebro Iva Klepić, a po broncu Ivona Ćavar i Marija Sušac. Ovo je za Ivonu bio prvi turnir nakon dugo vremena i osvojene bronce na Svjetskom prvenstvu prošle godine - na početku priprema za Europsko prvenstvo poražena je na izjašnjavanje sudaca, isto kao i Iva Klepić nakon neriješenog ishoda (0:0) borbe.

U konkurenciji seniora bronce su osvojili braća Marin i Veselko Brkić, a Veselko je također poražen nakon neriješenog meča (0:0) na izjašnjavanje sudaca.

U konkurenciji mlađih seniorki Katarina Sušac je u svom prvom nastupu za mlađe seniorke osvojila srebro, nakon što je prošli vikend u Tuzli uzela zlato u juniorskoj konkurenciji.

U konkurenciji juniorki Iris Ćorić i Nikolina Dujmović  osvojile su brončana odličja. Bez odličja su ostali Rebeka Primorac i Ivona Ćorić.

U konkurenciji učenica u nedjeju brončano odličje je osvojila Anđela Bošnjak, kći poznatog bivšeg mostarskog boksača.

Seniorska ekipa Neretva jača za Ivana Klepića, koji se oporavlja od ozljede za dva tjedna nastupa na Premier ligi u Roterdamu, nakon čega će reprezentativci nastupiti na seniorskom Balkanskom prvenstvu u Srbiji.

Kopirati
Drag cursor here to close