Branitelji titule

Sjedeća odbojka: BiH pobjedom protiv Gruzije s 3:0 otvorila nastup na EP

Kapetan ekipe Sabahudin Delalić u izjavi za Fenu kazao je da je naš tim odigrao laganu utakmicu i bez većeg napora stigao do prve pobjede.
Sport / Ostali sportovi | 06. 11. 2017. u 18:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci pobjedom nad reprezentacijom Gruzije s 3:0 (25:7, 25:13, 25:5) otvorila je nastup na Europskom prvenstvu, koje je danas počelo u Poreču. 

Izabranici izbornika Mirze Hrustemovića  u pohodu na desetu uzastupnu titulu prvaka Starog kontinenta uvjerljivo su nadigrali debitante na europskim prvenstvima.

Kapetan ekipe Sabahudin Delalić u izjavi za Fenu kazao je da je naš tim odigrao laganu utakmicu i bez većeg napora stigao do prve pobjede.

''Sutra nas očekuje reprezentacija Mađarske, koja je znatno ozbiljniji i iskusniji protivnik'', kazao je Delalić.

Susret će se igrati u utorak od 11.45 sati. U posljednjem susretu skupne faze natjecanja (B-skupina) bh. odbojkaši se u srijedu sastaju sa Srbijom (16 sati). 

Polufinalni susreti igrat će se 10. studenog, dok je finale na programu 11. studenog.

Na EP sudjeluje 13 ekipa podijeljenih u četiri skupine. U A-skupini su Hrvatska, Italija i Poljska, u C-skupini Latvija, Nizozemska i Rusija, a u D-skupini Njemačka, Turska i Ukrajina.

Tijekom EP-a u Poreču zasjedat će Generalna skupština Europske paraodbojkaške federacije, na kojoj će biti izabran domaćin sljedećeg EP-a.

Po Delalićevim riječima, Asocijacija sjedeće odbojke BiH uložila je službenu kandidaturu da se ovo natjecanje 2019. godine, drugi put održi u Sarajevu, nakon 1999. Kandidature su još istaknuli Mađarska i Poljska. 

Boje reprezentacije BiH na EP u Poreču brane: Ismet Godinjak, Adnan Manko, Sabahudin Delalić (kapetan), Armin Šehić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i Adnan Kešmer.

Kopirati
Drag cursor here to close